-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze Makkelijke Maandag heb ik een heerlijk makkelijk recept voor winterse zuurkooltosti! Dit recept heb ik uit het blad van de Jumbo. Ik testte het afgelopen weekeinde! Ik kan je vast verklappen dat dit een toppertje is met dit schaatsweer.
De winterse zuurkooltosti is echt verrukkelijk als je na dit stormachtige weer thuis zin hebt in een lekkere, snelle warme hap. En het voordeel is, er zitten ook nog een paar goede winterse vitaminen in. Ook op de skipiste zou deze tosti vast niet misstaan, maar dat is nou eenmaal niet mijn ding. Met een stevige kop soep heb je trouwens meteen ook een prima maaltijd voor vanavond. Goeie start van de week!
Recept
Winterse zuurkooltosti
4 personen-15 minuten-super makkelijk
bevat gluten, vlees en lactose
Ingrediënten
8 dikke sneden meergranenbrood
olijfolie
8 plakjes gebakken spek
4 plakken komijnekaas
150 gr naturel zuurkool uit pak
optioneel: curry ketchup
Extra: tosti ijzer of pan
Bereiding
Bestrijk het brood met de olijfolie en keer het. Besmeer de andere zijde met de curry ketchup. Ik deed dit laatste overigens niet en ook dan is de tosti heerlijk! Andere tip is dat je de tosti ook met wat boter in kunt smeren in plaats van olijfolie.
Leg eerst de spek en dan de komijnekaas op de boterhammen. Tip: ben je geen fan van komijn? Neem dan belegen kaas.
Verwarm het tosti-ijzer. Jumbo gaat er van uit dat je die hebt. Maar heb je die niet? Verwarm dan een bakpan op een middelhoog vuur (echt niet te hoog zetten)
Maak vervolgens de zuurkool los en verdeel die over de kaas. Vouw de boterhammen dicht.
Bak de tosti’s in het tosti-ijzer in 4 min. Of leg ze in de bakpan en leg er iets met wat gewicht op zoals een klein bordje. Bak de tosti’s goudbruin en krokant.
Keer de pantosti na een paar minuten om en bak hem nog een paar minuten met het gewichtje op de tosti (voor een sneller resultaat)
Snijd de tosti’s tenslotte schuin door en leg ze op 4 borden.
Eet smakelijk!
Wil je nog een suggestie voor een lekkere soep zodat je meteen een maaltijd hebt?
Check dan mijn recept voor boerenkoolsoep
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.