-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag is het guur weer en verlangen we weer naar stamppot en ander comfortfood zoals deze zuurkool met kaassaus. Het is zeg maar de ouderwetse zuurkoolschotel maar dan met een lekkere kaassaus erover. Vitaminen gecombineerd met calorieën, maar we hebben ze allebei even nodig in koudere tijden. Dus neem lekker wat zuurkool uit het vat bij je groenteboer of volg een workshop zuurkool maken, want dan is het nog veel lekkerder.. Afijn smakelijk eten alvast!
Recept zuurkool met kaassaus
bevat lactose en vlees
Ingrediënten
1/2 kg aardappelen kruimig zoals Doré en Eigenheimer, geschild
500 gr zuurkool naturel
olijfolie
250 gr spekblokjes
2 el paprikapoeder zoet
1 tl cayennepeper
roomboter
25 gr bloem
250 ml melk
100 gr oude kaas, geraspt

Home made zuurkool
Bereiding
Doe eerst de geschilde aardappelen in een ruime pan met water en breng die aan de kook. Laat de aardappelen dan zo’n 15 minuten doorkoken.
Doe vervolgens de zuurkool in een andere pan en verwarm die een half uur. Laat het niet koken, maar gewoon zachtjes pruttelen.
Verwarm een grote bakpan en doe daar wat olijfolie in. Bak hierin de spekjes rondom bruin. Zet het vuur dan lager.
Roer de spek goed door de zuurkool samen met het bakvet. Voeg dan alle alle kruiden toe en roer weer goed door. Laat dit nog even lekker zachtjes pruttelen.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Maak een bechamelsaus door 25 gram boter zachtjes te smelten in een pan en daar dan 25 gram bloem aan toe te voegen. Bak dit zo’n 5 minuten door en voeg dan 250 ml melk aan toe. Roer goed door zodat je een gladde saus krijgt. Doe er dan de helft van de geraspte kaas doorheen en roer wel goed door.
Giet de aardappels af, pureer ze met een stamper of knijper en breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie.
Doe de aardappelpuree in een ovenschaal, doe daar de zuurkool met spek overheen. Giet dan de béchamelsaus erover. Strooi er de rest van de kaas over en zet de schaal 5-10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Zuurkool in de maak
Wil jij leren om je overheerlijke zuurkool zelf te maken? Kom dan een keer naar de workshop zuurkool en kimchi maken bij de Smaak van Echt in Baarn.
De workshop is van 20:00 tot 21:30 uur en kost €19,95 p.p.
Inclusief verse producten, potjes, gebruik van materiaal en koffie en thee.
Adres: de smaak van Echt Nieuw Baarnstraat 49 3743 BP Baarn
Geef je op in de winkel of stuur een e-mail
Je kunt na afloop in de winkel je eigen startpakket aanschaffen om daarna thuis aan de slag te gaan met het fermenteren van groente! Parkeren bij de winkel is gratis!
De data van deze workshop zijn:
8 oktober
12 november
10 december
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.