-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag is het guur weer en verlangen we weer naar stamppot en ander comfortfood zoals deze zuurkool met kaassaus. Het is zeg maar de ouderwetse zuurkoolschotel maar dan met een lekkere kaassaus erover. Vitaminen gecombineerd met calorieën, maar we hebben ze allebei even nodig in koudere tijden. Dus neem lekker wat zuurkool uit het vat bij je groenteboer of volg een workshop zuurkool maken, want dan is het nog veel lekkerder.. Afijn smakelijk eten alvast!
Recept zuurkool met kaassaus
bevat lactose en vlees
Ingrediënten
1/2 kg aardappelen kruimig zoals Doré en Eigenheimer, geschild
500 gr zuurkool naturel
olijfolie
250 gr spekblokjes
2 el paprikapoeder zoet
1 tl cayennepeper
roomboter
25 gr bloem
250 ml melk
100 gr oude kaas, geraspt

Home made zuurkool
Bereiding
Doe eerst de geschilde aardappelen in een ruime pan met water en breng die aan de kook. Laat de aardappelen dan zo’n 15 minuten doorkoken.
Doe vervolgens de zuurkool in een andere pan en verwarm die een half uur. Laat het niet koken, maar gewoon zachtjes pruttelen.
Verwarm een grote bakpan en doe daar wat olijfolie in. Bak hierin de spekjes rondom bruin. Zet het vuur dan lager.
Roer de spek goed door de zuurkool samen met het bakvet. Voeg dan alle alle kruiden toe en roer weer goed door. Laat dit nog even lekker zachtjes pruttelen.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Maak een bechamelsaus door 25 gram boter zachtjes te smelten in een pan en daar dan 25 gram bloem aan toe te voegen. Bak dit zo’n 5 minuten door en voeg dan 250 ml melk aan toe. Roer goed door zodat je een gladde saus krijgt. Doe er dan de helft van de geraspte kaas doorheen en roer wel goed door.
Giet de aardappels af, pureer ze met een stamper of knijper en breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie.
Doe de aardappelpuree in een ovenschaal, doe daar de zuurkool met spek overheen. Giet dan de béchamelsaus erover. Strooi er de rest van de kaas over en zet de schaal 5-10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Zuurkool in de maak
Wil jij leren om je overheerlijke zuurkool zelf te maken? Kom dan een keer naar de workshop zuurkool en kimchi maken bij de Smaak van Echt in Baarn.
De workshop is van 20:00 tot 21:30 uur en kost €19,95 p.p.
Inclusief verse producten, potjes, gebruik van materiaal en koffie en thee.
Adres: de smaak van Echt Nieuw Baarnstraat 49 3743 BP Baarn
Geef je op in de winkel of stuur een e-mail
Je kunt na afloop in de winkel je eigen startpakket aanschaffen om daarna thuis aan de slag te gaan met het fermenteren van groente! Parkeren bij de winkel is gratis!
De data van deze workshop zijn:
8 oktober
12 november
10 december
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.