Deze zomerse stamppot met garnalen is een lekker stevig maaltje met zomerse smaken. Ik combineer de stamppot met garnalen. Dat maakt het gerecht juist weer lekker licht. Daar deed ik dan ook nog een gepocheerd ei bij. Denk nou niet dat dat heel moeilijk is, want dat is echt niet zo. Een gepocheerd ei is wel onwijs lekker in combinatie met de garnalen. Uiteraard is deze zomerse stamppot met garnalen geen moeilijk gerecht om te maken. Kijk maar.

Recept zomerse stamppot met garnalen

Zomerse stamppot met garnalen MHK

Ingrediënten

  • 1000 gr aardappelen, geschild
  • 1 grote courgette
  • 2 flinke uien
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 2 bakjes Hollandse garnalen
  • 4 eieren
  • azijn
  • bosje bieslook
  • EXTRA: Rasp

Bereiding

Breng de aardappels in een pan water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de courgette, snijd de uiteinden er af en rasp die op een grove stand van je rasp.

Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak die zachtjes mee. Voeg na een minuut de geraspte courgette toe en zet het vuur hoger. 

Breng in een pan water aan de kook en voeg daar een scheut azijn aan toe. Als het water kookt, draai je met een lepel door de pan om een draaikolk te maken. Zodra het water draait , breek je snel een ei  en laat die in het water vallen. Kook het ei drie tot vier minuten door. Haal hem met een schuimspaan uit de pan en doe dan het volgende ei er in. 

Giet  daarna de aardappels af en voeg ze toe aan het courgette mengsel. Neem de pan van het vuur en pureer het geheel.

Knip de bieslook in stukjes en meng die door de puree.

Maak de borden op door eerst een bergje stamppot op het bord te leggen, doe daar het gepocheerd ei bovenop. Meng de garnalen over het bord en werk nog af met nog wat bieslook.

gepocheerd ei

TG Facebook Comments

14.05.2020
Geplaatst in stamppot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.