-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Vandaag heb ik heerlijke zomerse groenten met kip voor je. Hij bestaat uit gebakken krieltjes met oergezonde broccoli, tomaat en paprika. heerlijke zomerse smaken. Ik maakte er ook nog een heerlijk stukje kip bij! Het fijne van deze groentestoof is dat je gewoon lekker alles in een keer bij elkaar doet en dat het na 10 minuten al klaar is. Geen lang gewacht dus zoals bij runderstoofvlees en dat is wel zo handig. Fijne dinsdag!
Recept
Zomerse groenten met kip
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat vlees- lactose en glutenvrij
Ingrediënten
olijfolie
450 gr krieltjes
2 uien, gepeld en gesnipperd
1/2 bos wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden
een stronk broccoli, gewassen en in roosjes
1 rode paprika, gewassen en in blokjes
1 courgette, gewassen en in blokjes gesneden
250 gr kerstomaatjes
2 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
peper en zout
4 kippendijen
25 ml ketjap
2 el zonnebloemolie
1 gedroogd pepertje
2 tenen knoflook
1 el droge sherry
Bereiding
Verwarm een grote bakpan op middelhoog vuur. Doe er een scheut olijfolie in en warm ook deze even door. Voeg dan de krieltjes toe en roer ze even goed door elkaar zodat de olijfolie er goed aan plakt. Voeg dan de gesnipperde uien toe en bak ze even mee door.
Doe de wortelschijfjes erbij en roer ook deze even goed door. Dit is een vrij harde groenten en daarom moet hij even iets langer bakken. Voeg na twee minuten ook de broccoli, paprika en courgette toe.
Voeg na weer 2 minuten de kerstomaatjes toe en breng alles op smaak met paprikapoeder, chilipeper, peper en zout. Doe de deksel dan op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
Zet ondertussen een bakpan op een ander vuur en doe daar wat zonnebloemolie in. Bak hierin de kippendijen zo’n 5 minuten aan elke kant.
Doe in een grote schaal de ketjap, olie, peper, sherry en knoflook en hussel dat even goed door elkaar. Laat dit zo even staan.
Check of je groenten en vlees gaar zijn. Zo ja, hussel ze dan door de ketjapsaus in de schaal en geniet van je eten!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.