-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Het belooft vandaag een warme dag te worden. Dus wil je niet al te lang in de keuken staan. Maar lekker lang in de tuin zitten. Laat ik dan vandaag een heerlijke, makkelijke maaltijd met couscous, komkommer-raita en huisgemaakte naanbroodjes voor je hebben. Je kunt dit vegetarische gerecht trouwens ook heerlijk bij een bbq eten. En heb je wat couscous over? Neem het morgen mee als lunch. En heb je naanbroodjes over? Bewaar ze in een afgesloten bakje. Die komen dit weekeinde nog lekker van pas bij een borrel. Dus breek die week vandaag doormidden met deze Hollandse couscous-salade!
Recept
Zomerse couscous met yoghurtdip en naanbroodjes
Ik hoor je al denken… ehhh wat is komkommer-raita. Nou dat is een saus op basis van yoghurt. Het komt uit India, Pakistan, die contreien. Een afgeleide daarvan is de komkommer raita die vaak als dipsaus gegeten wordt. Ook naanbroodjes komen uit de Indiase keuken. Je kunt ze op verschillende manieren maken, maar die ik hier beschrijf vind ik de makkelijkste.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de komkommer raita
100 ml volle yoghurt
1/2 komkommer
1 tl komijn
½ tl chilipoeder
peper en zout
Doe de yoghurt in een kom en meng de komijnpoeder en chilipeper erdoor.
Snijd de komkommer doormidden.
Haal de binnenste zachte kern er uit en rasp de rest van de komkommer. Meng dit door de yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper en zet even weg zodat de smaken in kunnen trekken.
Als je wil kun je nog een half teentje knoflook fijnsnijden en erdoor doen.
Voor 8 naanbroodjes
350 gr
1 zakje bakpoeder
250 gr volle yoghurt
50 ml melk
1 el komijnpoeder
1 teentje knoflook, fijngehakt
zout en peper
Zeef de bloem en het bakpoeder.
Kneed een soepel deeg van de bloem, bakpoeder, melk, yoghurt, komijn, knoflook en 1 tl zout.
Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes.
Rol ieder bolletje uit op een met bloem bestoven werkblad.
Rol het deeg zo plat mogelijk.
Laat in de tussentijd een bakpan goed heet worden. Doe er een paar druppels olie in en bak telkens 2 broodjes tegelijk. Laat ze wel even bakken tot ze goed gaar zijn.
Voor de couscous-salade
250 gr couscous
2 lente uien
5 tomaten
1 komkommer
1 paprika
1 handvol van een lekker kruid. Bv munt of basilicum of citroenmelisse. Net wat je zelf lekker vindt.
Olijfolie extra vierge
Breng 1/2 liter water aan de kook. Doe de couscous in een schaal die tegen hitte kan. Voeg het kokende water toe aan de couscous en zet weg.
Was de lente uien, tomaten en paprika. Schil de komkommer en snij deze doormidden. Haal de zachte kern er uit. Snijd alle groenten in stukjes.
Roer met een vork de couscous los en voeg de groenten toe.
Hak de kruiden fijn en voeg toe. Druppel er nog wat lekkere olie over en geniet van je zomergerecht.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.