-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het belooft vandaag een warme dag te worden. Dus wil je niet al te lang in de keuken staan. Maar lekker lang in de tuin zitten. Laat ik dan vandaag een heerlijke, makkelijke maaltijd met couscous, komkommer-raita en huisgemaakte naanbroodjes voor je hebben. Je kunt dit vegetarische gerecht trouwens ook heerlijk bij een bbq eten. En heb je wat couscous over? Neem het morgen mee als lunch. En heb je naanbroodjes over? Bewaar ze in een afgesloten bakje. Die komen dit weekeinde nog lekker van pas bij een borrel. Dus breek die week vandaag doormidden met deze Hollandse couscous-salade!
Recept
Zomerse couscous met yoghurtdip en naanbroodjes
Ik hoor je al denken… ehhh wat is komkommer-raita. Nou dat is een saus op basis van yoghurt. Het komt uit India, Pakistan, die contreien. Een afgeleide daarvan is de komkommer raita die vaak als dipsaus gegeten wordt. Ook naanbroodjes komen uit de Indiase keuken. Je kunt ze op verschillende manieren maken, maar die ik hier beschrijf vind ik de makkelijkste.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de komkommer raita
100 ml volle yoghurt
1/2 komkommer
1 tl komijn
½ tl chilipoeder
peper en zout
Doe de yoghurt in een kom en meng de komijnpoeder en chilipeper erdoor.
Snijd de komkommer doormidden.
Haal de binnenste zachte kern er uit en rasp de rest van de komkommer. Meng dit door de yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper en zet even weg zodat de smaken in kunnen trekken.
Als je wil kun je nog een half teentje knoflook fijnsnijden en erdoor doen.
Voor 8 naanbroodjes
350 gr
1 zakje bakpoeder
250 gr volle yoghurt
50 ml melk
1 el komijnpoeder
1 teentje knoflook, fijngehakt
zout en peper
Zeef de bloem en het bakpoeder.
Kneed een soepel deeg van de bloem, bakpoeder, melk, yoghurt, komijn, knoflook en 1 tl zout.
Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes.
Rol ieder bolletje uit op een met bloem bestoven werkblad.
Rol het deeg zo plat mogelijk.
Laat in de tussentijd een bakpan goed heet worden. Doe er een paar druppels olie in en bak telkens 2 broodjes tegelijk. Laat ze wel even bakken tot ze goed gaar zijn.
Voor de couscous-salade
250 gr couscous
2 lente uien
5 tomaten
1 komkommer
1 paprika
1 handvol van een lekker kruid. Bv munt of basilicum of citroenmelisse. Net wat je zelf lekker vindt.
Olijfolie extra vierge
Breng 1/2 liter water aan de kook. Doe de couscous in een schaal die tegen hitte kan. Voeg het kokende water toe aan de couscous en zet weg.
Was de lente uien, tomaten en paprika. Schil de komkommer en snij deze doormidden. Haal de zachte kern er uit. Snijd alle groenten in stukjes.
Roer met een vork de couscous los en voeg de groenten toe.
Hak de kruiden fijn en voeg toe. Druppel er nog wat lekkere olie over en geniet van je zomergerecht.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.