-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Tada, de zomerkoningen zijn weer in het land! Gisteren kwam koning Willem Alexander het nieuwe gebouw van mijn zoon’s school openen. Willem Alexander zat hier vroeger namelijk zelf op school. Dat was natuurlijk een hele happening. Maar ik wil het vandaag vooral over andere koningen hebben en wel de zomerkoningen. Heerlijke Hollandse aardbeien. Vanaf nu beginnen ze een beetje van het Hollandse land te komen, al is het meeste wat nu verkocht wordt nog afkomstig uit de kas. Maar lekker zijn ze al wel! Ik maakte dit hele simpele tussendoortje/nagerechtje voor mijn zoon toen hij uit school kwam.
Recept zomerkoningen met koekjes en aardbeienmousse
Dit heb je nodig voor 4 personen
400 gr zeer rijpe aardbeien
1/2 eetl citroensap
1.5 eetl vloeibare honing
1 eiwit van 1 groot ei
250 ml stijfgeklopte slagroom
Pak Mariabiscuitjes
Zo maak je het:
Houd een paar aardbeien apart voor de garnering.
Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en prak ze fijn.
Voeg citroensap en de honing toe.
Klop in een ruime kom het eiwit stijf en klop beetje bij beetje de aardbeienmousse erdoor.
Spatel 150 ml van de stijfgeklopte slagroom er door.
Doe wat mousse tussen 2 koekjes en leg die op een bord. Garneer de koekjes met een toefje van de overgebleven slagroom en wat aardbei.
Hoe zit dat nou met aardbeien en het seizoen?
Van oudsher begint het aardbeienseizen pas halverwege mei en is het in juli alweer afgelopen. Tegenwoordig kun je aardbeien het hele jaar door krijgen. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn er door veredeling veel meer soorten bij gekomen. Daardoor zijn er nu vroege aardbeien in april, gewone vanaf mei tot juli en late en doordragende van juli tot september. Vanaf oktober is het wel echt helemaal gedaan met de Hollandse aardbei en kun je alleen nog maar aardbeien uit het buitenland kopen. Ze komen dan veelal uit Spanje en Israël. Dit zijn vaak die keiharde, smakeloze waterbommen.
Hoe zit dat met aardbeien en de houdbaarheid?
Voor alle aardbeien geldt dat ze niet lang houdbaar zijn, in de koelkast hooguit een paar dagen.
Aardbeien wassen doe je het beste door ze voorzichtig te bewegen in een bak met koud water.
Het kroontje verwijder je het beste pas vlak voor het opdienen, want de aardbei verliest er wat aroma door.
Wist je dat
Er honderden soorten aardbeienrassen zijn?
Elsanta het meest geteelde aardbeienras is?
Elsanta door kenners als de lekkerste wordt uitgeroepen?
Een portie van 125 gr aardbeien 80 mg vitamine C bevat?
Niet iedereen tegen aardbeien kan, je kunt er echt allergisch voor zijn?
In het Hollands Maandkookboek een heerlijke salade staat met aardbeien. Dat kan dus ook!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.