-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk zomer stoofpotje voor je. Bij stoofvlees denken we altijd meteen aan het najaar. Maar ik ben er zo dol op dat ik een zomerse variant op mijn winterrecept bedacht. Ik raakte voor mijn zomers stoofvlees geïnspireerd door de lekkere wildzwijnstoofpotjes die ik wel eens in Toscane gegeten heb. Vandaar dat ik het stoofvlees gecombineerd heb met tomaten. Samen met een lekkere tomatensalade en gebakken aardappeltjes heb je een heerlijke zomermaaltijd.
Recept
Zomer stoofpotje
4 personen – makkelijk
Ingrediënten
750 gr sucadevlees
azijn
water
2 kruidnagelen
2 jeneverbessen
2 laurierbladeren
roomboter
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijngehakt
500 gr verse tomaten
zout en peper
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes.
Doe het vlees in een marinade van 1/3 azijn en 2/3 water. Voeg de specerijen toe en laat minstens 2 uur en maximaal een nachtje staan.
Haal het vlees uit de marinade en dep een beetje droog. Bewaar de marinade.
Bak het vlees in een grote klont roomboter in een grote bakpan en laat het snel dichtschroeien.
Voeg dan de ui en knoflook toe en zet het vuur lager.
Giet de marinade door een zeef en voeg het vocht weer bij het stoofvlees in de pan. Doe de specerijen in een thee ei en doe het thee-ei ook in de pan. Zo vind je je kruiden weer makkelijk terug!
Snijd de tomaten in blokjes en voeg 3/4 van de tomaten toe aan het vlees.
Laat het geheel 1,5 u laten pruttelen tot vlees uit elkaar valt.
Haal het thee-ei met kruiden uit de pan en dien het stoofvlees direct op.
Doe de rest van de tomaatblokjes erbij. Verwarm die 1 minuut mee.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.