Zomer stoofpotjeIk heb hier een heerlijk zomer stoofpotje voor je. Bij stoofvlees denken we altijd meteen aan het najaar. Maar ik ben er zo dol op dat ik een zomerse variant op mijn winterrecept bedacht. Ik raakte voor mijn zomers stoofvlees geïnspireerd door de lekkere wildzwijnstoofpotjes die ik wel eens in Toscane gegeten heb. Vandaar dat ik het stoofvlees gecombineerd heb met tomaten. Samen met een lekkere tomatensalade en gebakken aardappeltjes heb je een heerlijke zomermaaltijd.

Recept

Zomer stoofpotje

4 personen – makkelijk

Ingrediënten

750 gr sucadevlees

azijn

water

2 kruidnagelen

2 jeneverbessen

2 laurierbladeren

roomboter

1 ui, gesnipperd

1 knoflookteen, fijngehakt

500 gr verse tomaten

zout en peper

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes.

Doe het vlees in een marinade van 1/3 azijn en 2/3 water. Voeg de specerijen toe en laat minstens 2 uur en maximaal een nachtje staan.

Haal het vlees uit de marinade en dep een beetje droog. Bewaar de marinade.

Bak het vlees in een grote klont roomboter in een grote bakpan en laat het snel dichtschroeien.

Voeg dan de ui en knoflook toe en zet het vuur lager.

Giet de marinade door een zeef en voeg het vocht weer bij het stoofvlees in de pan. Doe de specerijen in een thee ei en doe het thee-ei ook in de pan. Zo vind je je kruiden weer makkelijk terug!

Snijd de tomaten in blokjes en voeg 3/4 van de tomaten toe aan het vlees.

Laat het geheel 1,5 u laten pruttelen tot vlees uit elkaar valt.

Haal het thee-ei met kruiden uit de pan en dien het stoofvlees direct op.

Doe de rest van de tomaatblokjes erbij. Verwarm die 1 minuut mee.

Zomer stoofpotje

TG Facebook Comments

25.07.2016
Geplaatst in stoofpot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.