zomers stoofgerechtIk ben dol op stoofgerechten, zo ook dit zomers stoofgerecht met vlees, aardappels, boontjes en broccoli. Het is een heerlijk makkelijk eenpansgerecht dat je gewoon lekker laat pruttelen. Hoe meer minuten op het vuur, hoe lekkerder het wordt. Het is namelijk slowcooking in optima forma. Ik vind dat heerlijk. Je huis ruikt zalig en je weet dat je vreselijk lekker gaat eten, zonder dat je er heel veel moeite voor hebt hoeven doen. Je moet alleen wat geduld hebben. Dat is alles. Nou dat kunnen we wel opbrengen voor een zomers stoofgerecht toch?

Recept

zomers stoofgerecht

4 personen – paar uur – ietsje moeilijk

zomers stoofgerecht

Ingrediënten

500 gr varkenshaas

½ ltr water

½ ltr azijn

500 gr aardappels, vastkokend

2 uien

olijfolie

2 blikjes gepelde tomaat (p. st. 450 gr)

25 gr boter

1 tak rozemarijn (1 el gehakte rozemarijn)

1 tak tijm (1 el gehakte tijm)

200 gr sperzieboontjes

1 stronk broccoli

 

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes . Doe het vlees in een grote schaal. Voeg daar 500 ml water en 500 ml azijn bij. Laat dit minimaal 2 uur staan, maar een nachtje is beter.

Snijd de aardappelen in blokjes

Pel en snipper de uien

Zet een pan op het vuur en verwarm daar 4 el olijfolie in. Doe de ui er in en laat deze op niet te hoog vuur glazig worden. Voeg de aardappelblokjes, rozemarijn, tijm en de blik tomaten toe.

Snijd de boter in blokjes en voeg die samen met een glas water toe.

Doe het vlees inclusief de marinade in de pan en laat lekker pruttelen.

Laat het geheel 30 min. koken.

Was en snijd de boontjes en de broccoli ondertussen klein.

Voeg ze bij het gerecht en kook nog 10-15 minuten mee.

Breng op smaak met zout en peper.

zomers stoofgerecht

TG Facebook Comments

22.08.2016
Geplaatst in stoofpot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.