-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik ben dol op stoofgerechten, zo ook dit zomers stoofgerecht met vlees, aardappels, boontjes en broccoli. Het is een heerlijk makkelijk eenpansgerecht dat je gewoon lekker laat pruttelen. Hoe meer minuten op het vuur, hoe lekkerder het wordt. Het is namelijk slowcooking in optima forma. Ik vind dat heerlijk. Je huis ruikt zalig en je weet dat je vreselijk lekker gaat eten, zonder dat je er heel veel moeite voor hebt hoeven doen. Je moet alleen wat geduld hebben. Dat is alles. Nou dat kunnen we wel opbrengen voor een zomers stoofgerecht toch?
Recept
zomers stoofgerecht
4 personen – paar uur – ietsje moeilijk
Ingrediënten
500 gr varkenshaas
½ ltr water
½ ltr azijn
500 gr aardappels, vastkokend
2 uien
olijfolie
2 blikjes gepelde tomaat (p. st. 450 gr)
25 gr boter
1 tak rozemarijn (1 el gehakte rozemarijn)
1 tak tijm (1 el gehakte tijm)
200 gr sperzieboontjes
1 stronk broccoli
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes . Doe het vlees in een grote schaal. Voeg daar 500 ml water en 500 ml azijn bij. Laat dit minimaal 2 uur staan, maar een nachtje is beter.
Snijd de aardappelen in blokjes
Pel en snipper de uien
Zet een pan op het vuur en verwarm daar 4 el olijfolie in. Doe de ui er in en laat deze op niet te hoog vuur glazig worden. Voeg de aardappelblokjes, rozemarijn, tijm en de blik tomaten toe.
Snijd de boter in blokjes en voeg die samen met een glas water toe.
Doe het vlees inclusief de marinade in de pan en laat lekker pruttelen.
Laat het geheel 30 min. koken.
Was en snijd de boontjes en de broccoli ondertussen klein.
Voeg ze bij het gerecht en kook nog 10-15 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.