-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een lekker wokgerecht met kip voor je. Zoete kip ketjap om precies te zijn. Een soortgelijk recept stond onlangs in het blad Boodschappen van de Jumbo. Ik vond dat iets te zoet en pastte het daarom aan. En daar kan jij vandaag je voordeel mee doen. want ik deel het recept hier met je!
Recept
Zoete kip ketjap
bevat kip-soja-peper
4 personen-30 minuten (excl. marineren)-makkelijk
Ingrediënten
1 kg kipdijfilet (in reepjes)
6 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
een stukje verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
5 el ketjap manis
3 el sojasaus
2 uien (fijngesnipperd)
1 el honing
1 tl vijfkruidenpoeder (=snufje kaneel, (gemalen) kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad)
een rode peper (in ringetjes)
1 paprika, in reepjes gesneden
400 gr boontjes, gedopt
Bereiding
Meng eerst de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, de geraspte gember, de peper, de ketjap- en sojasaus, de helft van de ui, de honing en het vijfkruidenpoeder.
Doe daar vervolgens het vlees bij. Marineer de kippendijen dan minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook prima een dag van tevoren.
Verhit vervolgens de rest van de olie en fruit hierin de andere helft van de ui en knoflook. Schep de gemarineerde kip erbij en bak deze 3-4 minuten mee.
Voeg tenslotte 200 ml water toe en de boontjes en paprika. Stoof dit dan 15-20 minuten tot de kip en boontjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
Serveer de zoete kip ketjap met witte rijst of mie en een frisse salade.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.