Zoete kip ketjapIk heb vandaag een lekker wokgerecht met kip voor je. Zoete kip ketjap om precies te zijn. Een soortgelijk recept stond onlangs in het blad Boodschappen van de Jumbo. Ik vond dat iets te zoet en pastte het daarom aan. En daar kan jij vandaag je voordeel mee doen. want ik deel het recept hier met je!

Recept

Zoete kip ketjap

bevat kip-soja-peper

4 personen-30 minuten (excl. marineren)-makkelijk

Zoete kip ketjap

 

Ingrediënten

1 kg kipdijfilet (in reepjes)

6 el zonnebloemolie

teentjes knoflook (fijngehakt)

een stukje verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)

5 el ketjap manis

3 el sojasaus
2 uien (fijngesnipperd)
1 el honing
1 tl vijfkruidenpoeder (=snufje kaneel, (gemalen) kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad)
een rode peper (in ringetjes)
1 paprika, in reepjes gesneden
400 gr boontjes, gedopt

Bereiding

Meng eerst de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook,  de geraspte gember, de peper, de ketjap- en sojasaus, de helft van de ui, de honing en het vijfkruidenpoeder.

Doe daar vervolgens het vlees bij. Marineer de kippendijen dan minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook prima een dag van tevoren.

Verhit vervolgens de rest van de olie en fruit hierin de andere helft van de ui en knoflook.  Schep de gemarineerde kip erbij en bak deze 3-4 minuten mee.

Voeg tenslotte 200 ml water toe en de boontjes en paprika. Stoof dit dan 15-20 minuten tot de kip en boontjes gaar zijn en de saus is ingedikt.

Serveer de zoete kip ketjap met witte rijst of mie en een frisse salade.

Zoete kip ketjap

 

TG Facebook Comments

04.10.2018
Geplaatst in vleesgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.