-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze zaterdag staat in het teken van de hangop. Komende zaterdag geef ik weer mijn workshop Conserveertechnieken op Hoeve Ravenstein en dan gaan we altijd een kaasje maken. Iedereen vindt dat superleuk en neemt het kaasje dan ook graag mee naar huis. Als ik dan uitleg over hoe je van zuivel kaas kunt maken, dan komt het gesprek ook altijd op yoghurt en hangop. En bij de lunch serveer ik ook vaak een hangop met verse kruiden als broodbeleg. En die valt altijd goed in de smaak. Dus op verzoek deel ik hier vandaag het recept op dit blog. Dat iedereen er maar net zo enthousiast van mag worden als mijn workshop-gasten! Fijne weekeinde. En opgeven voor de workshop voor zaterdag kan nog!
Recept
Hoe maak je hangop?
Ingrediënten
1 liter volle yoghurt
Als je net als ik een koemelk allergie hebt is geitenyoghurt een goed alternatief. Door de wat zoutere smaak van geitenyoghurt is hij extra geschikt voor de hangop met kruiden.
1 schone theedoek of passeerde
zeef of vergiet
verse kruiden naar eigen smaak en goede olijfolie extra vierge
of
Honing en fruit
Bereiding
Leg eerst de theedoek in de zeef, of stoommandje zoals ik deed,en zet die weer bovenop een schaal of pan.
Giet de yoghurt in het doek.
Bind het aan de bovenkant dicht en zet alles in zijn geheel in de koelkast.
Laat dit liefst een nachtje of een hele dag in de koelkast staan.
Het vocht lekt nu uit de yoghurt en je houdt een lekkere dikke, smeuïge substantie over.
Knip een bosje bieslook fijn boven de hangop en knijp er bv wat citroensap in uit.
Wil je komende zaterdag 21 april een workshop Conserveertechnieken komen doen op Hoeve Ravenstein? Geef je dan via de mail op via
De volgende workshopdata zijn: 9 juni, 7 juli en 29 september.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.