hangopDeze zaterdag staat in het teken van de hangop. Komende zaterdag geef ik weer mijn workshop Conserveertechnieken op Hoeve Ravenstein en dan gaan we altijd een kaasje maken. Iedereen vindt dat superleuk en neemt het kaasje dan ook graag mee naar huis. Als ik dan uitleg over hoe je van zuivel kaas kunt maken, dan komt het gesprek ook altijd op yoghurt en hangop.  En bij de lunch serveer ik ook vaak een hangop met verse kruiden als broodbeleg. En die valt altijd goed in de smaak. Dus op verzoek deel ik hier vandaag het recept op dit blog. Dat iedereen er maar net zo enthousiast van mag worden als mijn workshop-gasten! Fijne weekeinde. En opgeven voor de workshop voor zaterdag kan nog!

Recept

Hoe maak je hangop?

Ingrediënten

1 liter volle yoghurt

Als je net als ik een koemelk allergie hebt is geitenyoghurt een goed alternatief. Door de wat zoutere smaak van geitenyoghurt is hij extra geschikt voor de hangop met kruiden.

1 schone theedoek of passeerde

zeef of vergiet

verse kruiden naar eigen smaak en goede olijfolie extra vierge

of

Honing en fruit

 

 

Bereiding

Leg eerst de theedoek in de zeef, of stoommandje zoals ik deed,en zet die weer bovenop een schaal of pan.

Giet de yoghurt in het doek.

Bind het aan de bovenkant dicht en zet alles in zijn geheel in de koelkast.

Laat dit liefst een nachtje of een hele dag in de koelkast staan.

Het vocht lekt nu uit de yoghurt en je houdt een lekkere dikke, smeuïge substantie over.

Knip een bosje bieslook fijn boven de hangop en knijp er bv wat citroensap in uit.

 

 

Wil je komende zaterdag 21 april een workshop Conserveertechnieken komen doen op Hoeve Ravenstein? Geef je dan via de mail op via

De volgende workshopdata zijn: 9 juni, 7 juli en 29 september.

 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

TG Facebook Comments

14.04.2018
Geplaatst in Conserveertechniek
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.