-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze zaterdag staat in het teken van de hangop. Komende zaterdag geef ik weer mijn workshop Conserveertechnieken op Hoeve Ravenstein en dan gaan we altijd een kaasje maken. Iedereen vindt dat superleuk en neemt het kaasje dan ook graag mee naar huis. Als ik dan uitleg over hoe je van zuivel kaas kunt maken, dan komt het gesprek ook altijd op yoghurt en hangop. En bij de lunch serveer ik ook vaak een hangop met verse kruiden als broodbeleg. En die valt altijd goed in de smaak. Dus op verzoek deel ik hier vandaag het recept op dit blog. Dat iedereen er maar net zo enthousiast van mag worden als mijn workshop-gasten! Fijne weekeinde. En opgeven voor de workshop voor zaterdag kan nog!
Recept
Hoe maak je hangop?
Ingrediënten
1 liter volle yoghurt
Als je net als ik een koemelk allergie hebt is geitenyoghurt een goed alternatief. Door de wat zoutere smaak van geitenyoghurt is hij extra geschikt voor de hangop met kruiden.
1 schone theedoek of passeerde
zeef of vergiet
verse kruiden naar eigen smaak en goede olijfolie extra vierge
of
Honing en fruit
Bereiding
Leg eerst de theedoek in de zeef, of stoommandje zoals ik deed,en zet die weer bovenop een schaal of pan.
Giet de yoghurt in het doek.
Bind het aan de bovenkant dicht en zet alles in zijn geheel in de koelkast.
Laat dit liefst een nachtje of een hele dag in de koelkast staan.
Het vocht lekt nu uit de yoghurt en je houdt een lekkere dikke, smeuïge substantie over.
Knip een bosje bieslook fijn boven de hangop en knijp er bv wat citroensap in uit.
Wil je komende zaterdag 21 april een workshop Conserveertechnieken komen doen op Hoeve Ravenstein? Geef je dan via de mail op via
De volgende workshopdata zijn: 9 juni, 7 juli en 29 september.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.