-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze warme donderdag heb ik een lekker recept voor zelfgemaakte zalmsalade voor je. Veel lekkerder dan die zure bende uit de winkel én een stuk gezonder. Want, zelfgemaakte zalmsalade bevat geen slechte, onnodige E-nummers. Je kan het dan misschien niet zo lang bewaren, maar who cares. Dit bakje gaat toch in één keer op. Maak je de volgende dag gewoon weer nieuwe. Het is zo gepiept en bedenk hoeveel blije gezichten dit bij je thuis oplevert. Daar doe je het toch voor? Ik geef het mijn zoon in een apart bakje met losse boterhammen mee naar school. Vindt hij leuk en lekker! Nu zul je verse zalm niet snel op mijn blog aantreffen omdat ik alleen vis van dichtbij eet, maar voor een blikje Noorse of Schotse zalm maak ik een kleine uitzondering!
Recept zalmsalade
Ingrediënten
2 blikjes zalm op olie of waterbasis
2 el mayonaise
3 el yoghurt
1/2 sjalotje
1 el gedroogde tomaatjes op olie
1 el kappertjes
1 el Taggiaanse olijven (of andere)
1 tl cayennepeper
zout en peper
Bereiding:
Maak de 2 blikjes open en doe de inhoud in een zeef zodat het goed uit kan lekken.
Voeg de mayonaise en de yoghurt toe.
Pel en snipper het sjalotje. Voeg toe.
Hak de gedroogde tomaatjes, de olijven en de kappertjes fijn en voeg ze toe.
Voeg de cayennepeper toe.
Breng op smaak met peper en zout. Proef of het naar je smaak is. Vul aan met wat je nog mist en eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.