-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Het is Woktober! Dus we gaan heerlijk wokken. En dan natuurlijk niet met saus uit een pakje, maar met heerlijke slechte E-nummer-vrije, eigengemaakte woksaus. Daarvoor maak ik, voor deze keer, een uitstapje naar verse ingrediënten van ver weg. Zoals gember en chilipeper. Maar ik maak er graag een uitzondering voor, want met name gember is ontzettend goed voor je. Een kop verse gemberthee is immers het beste anti-griepmiddel dat er is. Dus waarom geen verse gember in je eten? Dan heb je alvast wat antigriep-vaccin binnen. Ook peper heeft een anti-griep stofje in zich dat heet capsicum. Dat zit ook in medicijnen tegen verkoudheid en zelfs in de Fisherman’s Friend snoepjes. Het is dat stofje waar je neus zo heerlijk van open gaat. Verder zit er in peper veel vitamine C en dat kun je nu ook prima gebruiken. Dus maak een lekkere voorraad woksaus, bewaar die in een schone pot of fles in de koelkast en je kunt 2-3 weken van je zelfgemaakte woksaus eten.

Foto Mosselbureau
Wat gaat er allemaal in de zelfgemaakte woksaus?
1 stukje verse gember ter grootte van je duimtop
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
1/2 limoen
25 ml sojasaus
1 el sesamolie
1/2 tl kurkuma
1 tl honing
Zo bereid je de woksaus:
Plet de knoflook
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd deze in kleine stukjes.
Schil en rasp de gember.
Doe al deze ingrediënten samen met de kurkuma in de vijzel en stamp tot een fijne maar vezelige pasta.
Doe dit in een bakje samen met de sojasaus, de sesamolie, het limoensap en de honing. Doe de deksel er op en schud goed door elkaar.
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht.
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, dan pers je alle aroma’s er uit!
Giet de saus in een fles en bewaar in de koelkast. Je kunt de saus aan elk type wokgerecht toevoegen. Vegetarisch met vis, maar ook met vlees. Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.