-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is Woktober! Dus we gaan heerlijk wokken. En dan natuurlijk niet met saus uit een pakje, maar met heerlijke slechte E-nummer-vrije, eigengemaakte woksaus. Daarvoor maak ik, voor deze keer, een uitstapje naar verse ingrediënten van ver weg. Zoals gember en chilipeper. Maar ik maak er graag een uitzondering voor, want met name gember is ontzettend goed voor je. Een kop verse gemberthee is immers het beste anti-griepmiddel dat er is. Dus waarom geen verse gember in je eten? Dan heb je alvast wat antigriep-vaccin binnen. Ook peper heeft een anti-griep stofje in zich dat heet capsicum. Dat zit ook in medicijnen tegen verkoudheid en zelfs in de Fisherman’s Friend snoepjes. Het is dat stofje waar je neus zo heerlijk van open gaat. Verder zit er in peper veel vitamine C en dat kun je nu ook prima gebruiken. Dus maak een lekkere voorraad woksaus, bewaar die in een schone pot of fles in de koelkast en je kunt 2-3 weken van je zelfgemaakte woksaus eten.

Foto Mosselbureau
Wat gaat er allemaal in de zelfgemaakte woksaus?
1 stukje verse gember ter grootte van je duimtop
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
1/2 limoen
25 ml sojasaus
1 el sesamolie
1/2 tl kurkuma
1 tl honing
Zo bereid je de woksaus:
Plet de knoflook
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd deze in kleine stukjes.
Schil en rasp de gember.
Doe al deze ingrediënten samen met de kurkuma in de vijzel en stamp tot een fijne maar vezelige pasta.
Doe dit in een bakje samen met de sojasaus, de sesamolie, het limoensap en de honing. Doe de deksel er op en schud goed door elkaar.
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht.
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, dan pers je alle aroma’s er uit!
Giet de saus in een fles en bewaar in de koelkast. Je kunt de saus aan elk type wokgerecht toevoegen. Vegetarisch met vis, maar ook met vlees. Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.