-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een perfect recept voor tropische dagen; namelijk een heerlijk frisse citroenlimonade. Met dit benauwde weer heb je gewoon vaak trek in een glas ijskoud drinken. Van frisdrank en limonade word je dik. Althans, je krijgt nogal wat suiker binnen en dat is sowieso niet gezond. Maar water word ik na een tijdje ook meer dan zat. Dus, dan wil ik nog wel eens een lekkere ijsthee of een fruitwater drinken. Maar laatst kwam ik dit hele oude recept van citroenlimonade tegen en dat beviel ook heel goed. Vandaar dat ik het vandaag hier met je deel. Geniet er van!
Recept
citroenlimonade
1 liter limonade – makkelijk – 2,5 uur incl. laten trekken
Ingrediënten
voor een liter citroenlimonade:
7 dl koud water
2 citroenen
2 tl citroenzuur (verkrijgbaar bij drogist)
3 el honing
Bereiding
Zet het water op en laat het aan de kook komen.
Snijd ondertussen de citroenen in dunne plakjes.
Voeg, zodra het water kookt, de citroenplakjes, honing en het citroenzuur toe.
Haal na 15 minuten de pan van het vuur. Laat alles minimaal twee uur trekken.
Zeef de limonade en giet over in een gesteriliseerde fles. (10 minuten gekookt in water)
Proef de afgekoelde limo en leng deze eventueel aan met extra water als je het te zoet vindt.
Zet de fles in de koeling. Je kunt de limonade 2-3 weken bewaren.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, en Instagram
Nog meer recepten om de tropische hitte te trotseren? Wat denk je van deze IJskoffie?

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.