-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zelf boemboe nasi maken! Denk nou niet meteen oooh dat is veel werk, want dat is het niet. Je keukenmachine doet het meeste werk. Dus maak voortaan je eigen boemboe nasi met verse ingrediënten. En als je meteen een voorraad maakt, vries je de rest gewoon in. Heb je altijd lekker verse home made boemboe nasi bij de hand. En denk je nou ik houd wel van wat pittiger? Dan maak je hem gewoon met wat meer pepers. Het gaat er immers om dat jij het lekker vindt
Recept
Zelf boemboe nasi maken
lactose-en glutenvrij-2 porties voor 5 personen
Ingrediënten
1 grote ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 stuk gember ter grootte van je duimtop
4 el ketjap manis
2 tl kurkuma
1 tl djinten (komijn)
2 tl ketoembar (koriander)
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl steranijspoeder (toko)
een groene peper, in grove stukken gehakt.
1 tl zeezout
2 el zonnebloemolie
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maal het tot het een gladde massa is.
Mocht je geen steranijspoeder kunnen vinden, dan kun je die ook weglaten.
Klaar is kees!
Je kunt de boemboe bewaren in een gesteriliseerde pot (10 minuten gekookt in water of direct uit de vaatwasser op 70 graden)
De helft van wat je nu gemaakt hebt is voldoende voor een nasi voor 5 personen.
De andere helft kun je bewaren in het potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken bewaren.
Nog handiger is om de boemboe in te vriezen. Dat kan gewoon in een diepvrieszakje. Dan kan je de saus zeker 3 maanden bewaren.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.