-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Zalm uit de wok! Ja, hoewel ik weinig zalm eet omdat ik normaal gesproken wat meer vis van dichtbij eet. Maar veel mensen vinden zalm heerlijk, dus ik dacht ik ga er eens mee aan de slag. Bovendien schijnt de vette vis heel goed voor je te zijn op het gebied van goede vetten zoals het omega-3 vetzuur en vitamine D. Een vitamine waar we met zijn alleen een tekort aan hebben, zeker in deze niet zonnige tijd van het jaar. Nou wordt zalm grotendeels gekweekt en daar ben ik niet zo’n voorstander van. waarom dat lees je hieronder. Maar nu zag ik bij de Jumbo wilde zalm in blokjes en besloot die eens te proberen. En ze waren heerlijk in dit gerecht van Zalm uit de wok! Laat die storm maar komen.
Recept
zalm uit de wok
4 personen – 35 minuten – makkelijk
Ingrediënten
zonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
Stukje gember ter grootte van vingertopje, geschild en gesnipperd
1 el sambal
150 gr wortels, geschaafd in schijfjes
1 prei, in ringen gesneden
50 ml zoete sojasaus
2 el zoute ketjap
2 el sherry
1 el honing
Peper en zout
2 bosuitjes, in ringen gesneden
400 gr wilde zalmblokjes
250 gr mie
sesamzaadjes (optioneel)
Pinda’s (optioneel)
Bereiding
Verhit 3 el zonnebloemolie in een wok. Voeg de knoflook en de gember toe en roer even goed om. Voeg dan de ui toe. Roer weer even door en doe dan de sambal erbij. Roer weer om en laat dit niet te hard even bakken.
Voeg na een paar minuten de wortel en de prei toe. Roer even om en doe er dan de sojasaus, ketjap, sherry en honing bij. Breng verder op smaak met peper en zout en proef even. Doe de bosuitjes erbij en roer ze er door. Zet het vuur uit en laat alles even staan.
Zet een kookpan met 2 liter water op een hoog vuur. Voeg, zodra het water kookt de mie toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm in een bakpan 2 el zonnebloemolie, voeg de zalmblokjes toe en bak ze rustig totdat alle kanten gaar zijn. Voeg de blokjes bij de woksaus.
Giet de mie af en doe ook die in de wok. Hussel goed oor elkaar en verwarm nog even door voor je het gerecht opdient.
Zet op tafel een schaaltje pinda’s en/ of sesamzaadjes zodat iedereen zelf kan pakken.
Verdeel het gerecht over 4 kommen en serveer direct.
Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.