-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zalm uit de wok! Ja, hoewel ik weinig zalm eet omdat ik normaal gesproken wat meer vis van dichtbij eet. Maar veel mensen vinden zalm heerlijk, dus ik dacht ik ga er eens mee aan de slag. Bovendien schijnt de vette vis heel goed voor je te zijn op het gebied van goede vetten zoals het omega-3 vetzuur en vitamine D. Een vitamine waar we met zijn alleen een tekort aan hebben, zeker in deze niet zonnige tijd van het jaar. Nou wordt zalm grotendeels gekweekt en daar ben ik niet zo’n voorstander van. waarom dat lees je hieronder. Maar nu zag ik bij de Jumbo wilde zalm in blokjes en besloot die eens te proberen. En ze waren heerlijk in dit gerecht van Zalm uit de wok! Laat die storm maar komen.
Recept
zalm uit de wok
4 personen – 35 minuten – makkelijk
Ingrediënten
zonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
Stukje gember ter grootte van vingertopje, geschild en gesnipperd
1 el sambal
150 gr wortels, geschaafd in schijfjes
1 prei, in ringen gesneden
50 ml zoete sojasaus
2 el zoute ketjap
2 el sherry
1 el honing
Peper en zout
2 bosuitjes, in ringen gesneden
400 gr wilde zalmblokjes
250 gr mie
sesamzaadjes (optioneel)
Pinda’s (optioneel)
Bereiding
Verhit 3 el zonnebloemolie in een wok. Voeg de knoflook en de gember toe en roer even goed om. Voeg dan de ui toe. Roer weer even door en doe dan de sambal erbij. Roer weer om en laat dit niet te hard even bakken.
Voeg na een paar minuten de wortel en de prei toe. Roer even om en doe er dan de sojasaus, ketjap, sherry en honing bij. Breng verder op smaak met peper en zout en proef even. Doe de bosuitjes erbij en roer ze er door. Zet het vuur uit en laat alles even staan.
Zet een kookpan met 2 liter water op een hoog vuur. Voeg, zodra het water kookt de mie toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm in een bakpan 2 el zonnebloemolie, voeg de zalmblokjes toe en bak ze rustig totdat alle kanten gaar zijn. Voeg de blokjes bij de woksaus.
Giet de mie af en doe ook die in de wok. Hussel goed oor elkaar en verwarm nog even door voor je het gerecht opdient.
Zet op tafel een schaaltje pinda’s en/ of sesamzaadjes zodat iedereen zelf kan pakken.
Verdeel het gerecht over 4 kommen en serveer direct.
Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.