zalm uit de wok

Zalm uit de wok! Ja, hoewel ik weinig zalm eet omdat ik normaal gesproken wat meer vis van dichtbij eet. Maar veel mensen vinden zalm heerlijk, dus ik dacht ik ga er eens mee aan de slag. Bovendien schijnt de vette vis heel goed voor je te zijn op het gebied van goede vetten zoals het omega-3 vetzuur en vitamine D. Een vitamine waar we met zijn alleen een tekort aan hebben, zeker in deze niet zonnige tijd van het jaar. Nou wordt zalm grotendeels gekweekt en daar ben ik niet zo’n voorstander van. waarom dat lees je hieronder. Maar nu zag ik bij de Jumbo wilde zalm in blokjes en besloot die eens te proberen. En ze waren heerlijk in dit gerecht van Zalm uit de wok! Laat die storm maar komen.

 

Recept

zalm uit de wok

4 personen – 35 minuten – makkelijk

zalm uit de wok

Ingrediënten

zonnebloemolie

1 ui, gepeld en gesnipperd

1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd

Stukje gember ter grootte van vingertopje, geschild en gesnipperd

1 el sambal

150 gr wortels, geschaafd in schijfjes

1 prei, in ringen gesneden

50 ml zoete sojasaus

2 el zoute ketjap

2 el sherry

1 el honing

Peper en zout

2 bosuitjes, in ringen gesneden

400 gr wilde zalmblokjes

250 gr mie

sesamzaadjes (optioneel)

Pinda’s (optioneel)

zalm uit de wokBereiding

Verhit 3 el zonnebloemolie in een wok. Voeg de knoflook en de gember toe en roer even goed om. Voeg dan de ui toe. Roer weer even door en doe dan de sambal erbij. Roer weer om en laat dit niet te hard even bakken.

Voeg na een paar minuten de wortel en de prei toe. Roer even om en doe er dan de sojasaus, ketjap, sherry en honing bij. Breng verder op smaak met peper en zout en proef even. Doe de bosuitjes erbij en roer ze er door. Zet het vuur uit en laat alles even staan.

Zet een kookpan met 2 liter water op een hoog vuur. Voeg, zodra het water kookt de mie toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verwarm in een bakpan 2 el zonnebloemolie, voeg de zalmblokjes toe en bak ze rustig totdat alle kanten gaar zijn. Voeg de blokjes bij de woksaus.

Giet de mie af en doe ook die in de wok. Hussel goed oor elkaar en verwarm nog even door voor je het gerecht opdient.

Zet op tafel een schaaltje pinda’s en/ of sesamzaadjes zodat iedereen zelf kan pakken.

Verdeel het gerecht over 4 kommen en serveer direct.

Eet smakelijk.

zalm uit de wok

TG Facebook Comments

23.02.2017
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.