-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag heb ik eens een Engels recept voor je, namelijk Yorkshire puddings. Ze passen naadloos in de Hollandse keuken, want je maakt deze zachte broodjes van een soort pannenkoekbeslag en frituurt ze in olie. Vervolgens rijzen ze tot een gekke vorm die de Amerikanen gewoon een popover noemen. Laat het de mensen uit Yorkshire maar niet horen, want die zijn nogal trots op hun Yorkshire puddings, ofwel Yorkies. Zij vullen ze trouwens vaak met stoofvlees of leggen ze op het bord naast het stoofvlees. Er gaat altijd een lekker vette jus overheen. Het is tenslotte een Engels gerecht. Je kunt het een keer proberen.
Recept
Yorkshire puddings
Voor ik het vergeet, het Engelse woord pudding heeft niets te maken met onze pudding. Eigenlijk staat het in Engeland voor een zoet of hartig dessert. En men denkt dat het woord is afgeleid van het Franse Boudin, wat weer een soort Frans worstje is. Lekker ingewikkeld allemaal!
Ingrediënten (voor 12 stuks)
3 eieren (op kamertemperatuur)
200 ml melk (op kamertemperatuur)
200 gr bloem
zout
zonnebloemolie
Extra: muffinvorm
Bereiding
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Kluts vervolgens de eieren met de melk en doe er het snufje zout bij. Roer dit heel goed door elkaar met een garde. Zet dit even opzij.
Neem dan een muffinvorm voor 12 muffins. Giet in elke vorm een bodempje olie. Zet de vorm in de oven en laat de olie goed heet worden.
Doe de oven open en druppel wat beslag in een van de vormpjes. Als het meteen begint te sissen en te bakken, is je olie heet genoeg. Let op: je moet nu snel handelen. Haal de muffinplaat snel uit de oven en sluit meteen de ovendeur weer.
Giet in één beweging de vormpjes halfvol met beslag.
Zet de muffinvorm dan weer snel in de oven. Sluit de ovendeur en doe ze pas weer open na 25 minuten. Dan zijn je Yorkshire puddings gebakken en goudbruin gekleurd. Soms duiken ze in zoals je op onderstaande foto’s ziet. Bij mij bleven ze bol.
In Engeland eten ze ze dus bij een maaltijd of vullen ze de puddings met groenten en vlees en saus.
Je kunt ze ook zoet eten met slagroom en warme chocolade, want het deeg lijkt erg op ons soezendeeg.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.