YorkiesYorkshire puddings

Vandaag heb ik eens een Engels recept voor je, namelijk Yorkshire puddings. Ze passen naadloos in de Hollandse keuken, want je maakt deze zachte broodjes van een soort pannenkoekbeslag en frituurt ze in olie. Vervolgens rijzen ze tot een gekke vorm die de Amerikanen gewoon een popover noemen. Laat het de mensen uit Yorkshire maar niet horen, want die zijn nogal trots op hun Yorkshire puddings, ofwel Yorkies. Zij vullen ze trouwens vaak met stoofvlees of leggen ze op het bord naast het stoofvlees. Er gaat altijd een lekker vette jus overheen. Het is tenslotte een Engels gerecht. Je kunt het een keer proberen.

Recept

Yorkshire puddings

Yorkshire puddings

Voor ik het vergeet, het Engelse woord pudding heeft niets te maken met onze pudding. Eigenlijk staat het in Engeland voor een zoet of hartig dessert. En men denkt dat het woord is afgeleid van het Franse Boudin, wat weer een soort Frans worstje is. Lekker ingewikkeld allemaal!

Ingrediënten (voor 12 stuks)

3 eieren (op kamertemperatuur)

200 ml melk (op kamertemperatuur)

200 gr bloem

zout

zonnebloemolie

Extra: muffinvorm

Yorkshire puddings

Bereiding

Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

Kluts vervolgens de eieren met de melk en doe er het snufje zout bij. Roer dit heel goed door elkaar met een garde. Zet dit even opzij.

Neem dan een muffinvorm voor 12 muffins. Giet in elke vorm een bodempje olie. Zet de vorm in de oven en laat de olie goed heet worden.

Doe de oven open en druppel wat beslag in een van de vormpjes. Als het meteen begint te sissen en te bakken, is je olie heet genoeg. Let op: je moet nu snel handelen. Haal de muffinplaat snel uit de oven en sluit meteen de ovendeur weer.

Giet in één beweging de vormpjes halfvol met beslag.

Zet de muffinvorm dan weer snel in de oven. Sluit de ovendeur en doe ze pas weer open na 25 minuten. Dan zijn je Yorkshire puddings gebakken en goudbruin gekleurd. Soms duiken ze in zoals je op onderstaande foto’s ziet. Bij mij bleven ze bol.

In Engeland eten ze ze dus bij een maaltijd of vullen ze de puddings met groenten en vlees en saus.

Je kunt ze ook zoet eten met slagroom en warme chocolade, want het deeg lijkt erg op ons soezendeeg.

TG Facebook Comments

04.05.2018
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.