Workshop Verse pasta maken
pasta ravioli

Wil je graag leren hoe je op de juiste manier verse pasta maakt? Dus niet op de manier zoals veel Nederlandse recepten je voorschrijven, maar op de manier zoals ze in Italië doen. Van mijn Italiaanse familie en vrienden leerde ik de fijne kneepjes van het zelf pasta maken. Niet alleen het bereiden van het deeg, maar ook het vouwen van de verschillende pastavormen.

pasta met groenten en vis
strozzapreti

Tijdens de workshop leer je drie verschillende soorten pasta te maken. Pasta op eierbasis, op waterbasis en pasta van aardappel. Ik vertel je welke sauzen bij welke pasta horen, waarom pasta in Italië zo heilig is en welke vormen er allemaal zijn. Uiteraard maken we zelf een aantal van die leuke pastavormen, waaronder tortelloni. En ik leer je hoe je pasta moet vullen en welke sauzen je erbij kunt maken.

Tortelloni

Na afloop eten we alle gemaakte pasta op en krijg je mijn kookboek het Hollands Maandkookboek vol pastarecepten mee naar huis. En thuis kun je voortaan iedereen verrassen met een origineel en lekker pastagerecht.

kookstudio Homemade Heidy in Houten

Info

Datum: najaar 2019

Kosten: €65,00 incl. workshop, koffie/thee, diner en kookboek

Lokatie: kookstudio Homemade Heidy