Op het prachtige terrein van Hoeve Ravenstein in de bossen van Baarn naast Kasteel Groeneveld leer je in een gezellige middag alles over conserveren.

Hoeve RavensteinAls je graag lokale seizoensprodukten eet of zelf moestuiniert kan je niet om het conserveren van groenten, vlees, vis en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensgroenten, kruiden en fruit te bewerken én te bewaren zodat je een maaltijd of borrel altijd een heel persoonlijke invulling kunt geven. Door de manieren van conserveren kun je de smaak van de producten veranderen en zo hele nieuwe smaaksensaties ontdekken. Het enige dat je hoeft te weten is wat per conserveringstechniek de juiste spelregels zijn.

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld

Daar wordt in boeken en op internet nog wel eens verkeerde informatie over gegeven. Vandaar dat ik een workshop heb ontwikkeld waarin je tijdens een gezellige middag al doende de basisprincipes en fijne kneepjes van verschillende conserveringstechnieken leert zodat je thuis meteen op een veilige manier aan de slag kan!

appel ui chutney

Appel-ui chutney

Paardenbloesemsiroop

Gezamenlijk maken we lekkere ingemaakte gerechten, dranken en hapjes van groenten, fruit en kruiden. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis. Uiteraard krijg je je zelfgemaakt lekkers in weckpotjes mee naar huis.

De workshop is van 12.30-16.30 uur, kost €75,- en is inclusief een lunch, recepten, zelfgemaakt lekkers mee naar huis én een goodiebag!

De data voor 2022 zijn zaterdag

21 november

Inschrijven via:

">.

Na de aanmelding krijg je via de mail een bevestigingsformulier met alle benodigde informatie.

Workshop conserveren in de skybox van Hoeve Ravenstein

03.01.2018
Geplaatst in
Reacties uitgeschakeld voor workshop Conserveren


0 reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.