-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (nog 1 plekje)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) Amsterdams (1) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) gebakken courgette (1) gepofte aardappel (2) Geroosterde groenten met brood (1) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) granola (1) groenten in tomatensaus (1) groentewok (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) Pasta (6) pastinaak (2) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2) zure bommen (1)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: AspergecentrumAardappel Appels Asperges Lamsoren Peen Peren Prei Raapjes Raapstelen Rabarber Radijs Rode biet Rode kool Rucola Spinazie Tuinkers Ui Witlof Witte kool Wortel
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Op het prachtige terrein van Hoeve Ravenstein in de bossen van Baarn naast Kasteel Groeneveld leer je in een gezellige middag alles over conserveren.
Als je graag lokale seizoensprodukten eet of zelf moestuiniert kan je niet om het conserveren van groenten, vlees, vis en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensgroenten, kruiden en fruit te bewerken én te bewaren zodat je een maaltijd of borrel altijd een heel persoonlijke invulling kunt geven. Door de manieren van conserveren kun je de smaak van de producten veranderen en zo hele nieuwe smaaksensaties ontdekken. Het enige dat je hoeft te weten is wat per conserveringstechniek de juiste spelregels zijn.

Kasteel Groeneveld
Daar wordt in boeken en op internet nog wel eens verkeerde informatie over gegeven. Vandaar dat ik een workshop heb ontwikkeld waarin je tijdens een gezellige middag al doende de basisprincipes en fijne kneepjes van verschillende conserveringstechnieken leert zodat je thuis meteen op een veilige manier aan de slag kan!

Appel-ui chutney

Paardenbloesemsiroop
Gezamenlijk maken we lekkere ingemaakte gerechten, dranken en hapjes van groenten, fruit en kruiden. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis. Uiteraard krijg je je zelfgemaakt lekkers in weckpotjes mee naar huis.
De workshop is van 12.30-16.30 uur, kost €64,95 en is inclusief een lunch, recepten, zelfgemaakt lekkers mee naar huis én een goodiebag!
De data voor 2020 zijn zaterdag
15 februari
21 maart
20 juni
19 september
17 oktober
21 november
Inschrijven via:
">.
Na de aanmelding krijg je via de mail een bevestigingsformulier met alle benodigde informatie.

Workshop conserveren in de skybox van Hoeve Ravenstein
Geplaatst in
Reacties uitgeschakeld voor workshop Conserveren
0 reacties
Sorry, the comment form is closed at this time.