-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze woensdag wordt heel easy met deze makkelijke witlof plaattaart.Vroeger aten we witlof alleen gerold in de ham en overdekt met kaas uit de oven. Maar anno 2018 kun j nog veel meer met witlof. In de lunch-salade, gewokt, gebakken en in deze witlof plaattaart. Vraag jij j trouwens wel eens af waarom witlof wit is? Nou dat komt omdat witlof in het donker wordt gekweekt. Met licht erbij wordt de witlof groen!! De Hollandse witlof kun je nu bij elke groenteboer spotgoedkoop vinden.Dus het is ook nog eens een low budgetgerecht! Hopla, wat een fijn idee voor de woensdag!
Recept
Witlof plaattaart
2 personen-40 min. incl baktijd-makkelijk
vegetarisch, bevat lactose en gluten
Ingrediënten
2 stronken witlof
5 plakjes bladerdeeg
100 gr crème fraîche
100 gr oude kaas, geraspt
kerriepoeder
peper en zout
bakpapier
olijfolie
Extra: bakplaat, bakpapier
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Haal dan het bladerdeeg uit de diepvries en laat deze even ontdooien.
Was de witlof en snijd ze doormidden. Haal de onderste harde kern uit de witlof en snijd de lof verder in langwerpige repen. Leg dit even apart.
Leg vervolgens 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar met de naden strak tegen elkaar. Druk nu met je vingers op de naden zodat de plakken aan elkaar gaan hechten. Snijd repen van het 5e plakje deeg, trek die iets uit elkaar en leg die op de randen van het vierkant. Zo krijg je straks een opstaand randje.
Meng de crème fraîche met de oude, geraspte kaas. Breng die op smaak met peper en zout. Bestrijk de deegbodem dan met deze crème.
Leg de repen witlof in de breedte naast elkaar op de deegplak. Bestrooi de witlof royaal met kerriepoeder en peper en zout. Bestrooi er dan nog de 2e helft van de geraspte oude kaas over en besprenkel alles met 1 tot 2eetlepels olijfolie.
Bak de witlof plaattaart in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Neem de witlof plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Je kunt hem uiteraard warm eten, maar ook koud is hij heerlijk! Lekker bij een maaltijdsoep!
Wil je ook meer verantwoorde hapjes maken met Hollandse ingrediënten?
Schrijf je ">hier in voor de workshop Conserveertechnieken
op 24 maart 2018?

Weckpotten vol lekkers
Leer pickles maken, groenten fermenteren, vlees roken en fruitlikeur maken!
Inclusief een lunch en een goodiebag!
Of heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
Of wil je iemand een kookboek cadeau doen?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.