-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze stralende, koude dinsdag heb ik een heerlijke witlof in bladerdeeg voor je. Het is een variant op de witlofschotel uit de oven. Vooral een makkelijk recept voor kinderen die misschien niet heel dol zijn op witlof. Want zo leuk verpakt in een krokant jasje hapt de witlof een stuk beter weg. Hier in huis was het in ieder geval een succes, dus deel ik het recept hier graag met je. Fijne dinsdag!
Recept
Witlof in bladerdeeg
4 personen-30 minuten-super makkelijk
bevat gluten-lactose en vlees
Ingrediënten
4 niet te dikke stronken witlof
4 plakken bladerdeeg
kaas
ham
kerriepoeder
peper en zout
1 ei
Bereiding
Verwarm eerst de oven op 200 graden.
Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor.
Giet de stronken witlof vervolgens af en knijp ze goed uit.
Dep ze daarna goed droog.
Bestrooi de witlof ruim met kerriepoeder en daarna met wat zout en peper naar smaak.
Rol dit pakketje in een plak kaas.
En rol vervolgens de stronken witlof in een plak ham.
Pak dan de plak bladerdeeg een rol die ietwat uit met een deegroller. Leg de witlof op het bladerdeeg en rol het deeg op.
Doe hetzelfde met de andere stronken. Leg ze allemaal op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier.
Kluts het ei even los en bestrijk hier de bovenkant van het deeg mee.
Strooi vervolgens nog wat geraspte kaas over het bladerdeeg en schuif de rolletjes de oven in.
Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant.
Eet de witlofpakketjes na een kop soep samen met een lekkere salade.
Bijvoorbeeld deze schorseneren-salade
En deze spruitjessoep
Meer makkelijke, betaalbare, duurzame Hollandse recepten vind je in mijn kookboek: Het Hollands maandkookboek.
En vanaf 24 maart gaat mijn kookworkshop conserveren weer van start!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.