-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze stralende, koude dinsdag heb ik een heerlijke witlof in bladerdeeg voor je. Het is een variant op de witlofschotel uit de oven. Vooral een makkelijk recept voor kinderen die misschien niet heel dol zijn op witlof. Want zo leuk verpakt in een krokant jasje hapt de witlof een stuk beter weg. Hier in huis was het in ieder geval een succes, dus deel ik het recept hier graag met je. Fijne dinsdag!
Recept
Witlof in bladerdeeg
4 personen-30 minuten-super makkelijk
bevat gluten-lactose en vlees
Ingrediënten
4 niet te dikke stronken witlof
4 plakken bladerdeeg
kaas
ham
kerriepoeder
peper en zout
1 ei
Bereiding
Verwarm eerst de oven op 200 graden.
Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor.
Giet de stronken witlof vervolgens af en knijp ze goed uit.
Dep ze daarna goed droog.
Bestrooi de witlof ruim met kerriepoeder en daarna met wat zout en peper naar smaak.
Rol dit pakketje in een plak kaas.
En rol vervolgens de stronken witlof in een plak ham.
Pak dan de plak bladerdeeg een rol die ietwat uit met een deegroller. Leg de witlof op het bladerdeeg en rol het deeg op.
Doe hetzelfde met de andere stronken. Leg ze allemaal op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier.
Kluts het ei even los en bestrijk hier de bovenkant van het deeg mee.
Strooi vervolgens nog wat geraspte kaas over het bladerdeeg en schuif de rolletjes de oven in.
Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant.
Eet de witlofpakketjes na een kop soep samen met een lekkere salade.
Bijvoorbeeld deze schorseneren-salade
En deze spruitjessoep
Meer makkelijke, betaalbare, duurzame Hollandse recepten vind je in mijn kookboek: Het Hollands maandkookboek.
En vanaf 24 maart gaat mijn kookworkshop conserveren weer van start!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.