-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Gisteravond stond hier thuis deze winterse maaltijdsoep op het menu. Zoonlief was ziek naar huis gekomen en lag de hele dag te snotteren en hoesten op de bank. Daar waren duidelijk wat extra vitaminen nodig die makkelijk naar binnen te lepelen zijn. Dan is de goeie ouwe minestronesoep een uitkomst. Het zijn instant vitaminen en ultiem comfortfood tegelijk. Wat wil je nog meer.
Recept
Winterse maaltijdsoep
4 personen-1,5 uur (voornamelijk kooktijd)-makkelijk
glutenvrij (behalve het stokbrood)-lactosevrij-vega
Ingrediënten
2 grote uien, in ringen gesneden
1 winterpeen, in reepjes gesneden
1/4 knolselderij, in reepjes gesneden
1 pastinaak, in reepjes gesneden
1/4 pompoen, in reepjes gesneden

Reuzepompoen. Ook wel bekend als oranje pompoen.
1 prei, in ringen gesneden
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
1,5 ltr bouillon
1 blik tomaten (450 gr)
tabasco
50 gr oude kaas, geraspt
zout en peper
goede olijfolie
stokbrood

knolselderij
Bereiding
Verwarm eerst wat olie in een grote braadpan. Fruit hierin de uienringen op een niet te hoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg dan een voor een de gesneden groenten toe en hussel alles goed door elkaar.Voeg dan na een minuut of 5 de kruiden en de bouillon toe. Laat dit geheel een uurtje op een zacht vuur pruttelen.
Als na een uurtje de groenten lekker gesmoord zijn voeg je het blikje tomaten toe samen met 1 blikje water. Roer even goed door en laat 10 minuten pruttelen.
Doe er tenslotte de tabasco en de kaas bij. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toen.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en serveer er het stokbrood bij.
Tip 1: je kunt er ook nog uitgebakken spekreepjes aan toevoegen voor de vleesliefhebbers!
Tip 2: wil je het jezelf wat makkelijker maken dan kun je uiteraard ook al gesneden groenten kopen. Zo is een zak gesneden uien en wortel om hutspot te maken heel handig als basis voor deze soep.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.