-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Gisteravond stond hier thuis deze winterse maaltijdsoep op het menu. Zoonlief was ziek naar huis gekomen en lag de hele dag te snotteren en hoesten op de bank. Daar waren duidelijk wat extra vitaminen nodig die makkelijk naar binnen te lepelen zijn. Dan is de goeie ouwe minestronesoep een uitkomst. Het zijn instant vitaminen en ultiem comfortfood tegelijk. Wat wil je nog meer.
Recept
Winterse maaltijdsoep
4 personen-1,5 uur (voornamelijk kooktijd)-makkelijk
glutenvrij (behalve het stokbrood)-lactosevrij-vega
Ingrediënten
2 grote uien, in ringen gesneden
1 winterpeen, in reepjes gesneden
1/4 knolselderij, in reepjes gesneden
1 pastinaak, in reepjes gesneden
1/4 pompoen, in reepjes gesneden

Reuzepompoen. Ook wel bekend als oranje pompoen.
1 prei, in ringen gesneden
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
1,5 ltr bouillon
1 blik tomaten (450 gr)
tabasco
50 gr oude kaas, geraspt
zout en peper
goede olijfolie
stokbrood

knolselderij
Bereiding
Verwarm eerst wat olie in een grote braadpan. Fruit hierin de uienringen op een niet te hoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg dan een voor een de gesneden groenten toe en hussel alles goed door elkaar.Voeg dan na een minuut of 5 de kruiden en de bouillon toe. Laat dit geheel een uurtje op een zacht vuur pruttelen.
Als na een uurtje de groenten lekker gesmoord zijn voeg je het blikje tomaten toe samen met 1 blikje water. Roer even goed door en laat 10 minuten pruttelen.
Doe er tenslotte de tabasco en de kaas bij. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toen.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en serveer er het stokbrood bij.
Tip 1: je kunt er ook nog uitgebakken spekreepjes aan toevoegen voor de vleesliefhebbers!
Tip 2: wil je het jezelf wat makkelijker maken dan kun je uiteraard ook al gesneden groenten kopen. Zo is een zak gesneden uien en wortel om hutspot te maken heel handig als basis voor deze soep.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.