-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Voor mijn wentelteefjes met kersenjam heb ik vandaag twee Hollandse klassiekers samengevoegd. En zo heb je ineens de Nederlandse variant van de Franse kersenclafoutis. Vorige week vertelde ik je al over de Hollandse kersen die sinds half juni, dankzij het mooie weer, van de Hollandse kersenbomen komen. Bij mij in het dorp worden deze Hollandse kersen gelukkig verkocht. Niet goedkoop, maar heb je ze eenmaal geproefd, dan wil je echt niets anders meer. Lang zijn de kersen er helaas niet dus geniet er nu volop van. Zoals met deze wentelteefjes met eigengemaakte snelle kersenjam. Een heerlijk nagerecht of bij de koffie in het weekeinde. Kijk zo lekker kan Nederland zijn.
Recept
Wentelteefjes met kersenjam
4 personen -25 + 25 minuten in de oven-makkelijk
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
2 eieren
50 ml melk
1 tl kaneelpoeder
15 gr suiker
4 sneetjes brood
roomboter
100 gr kersen
100 gr suiker
1 el citroensap
Bereiding
Klop eerst de eieren los samen met de melk, kaneelpoeder en suiker.
Snijd dan de sneetjes brood doormidden en besmeer ze met wat roomboter. Leg ze dakpansgewijs in de schaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over het brood.
Laat de schaal nu 15 minuten op het aanrecht staan zodat het eimengsel goed in de boterhammen kan trekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in de oven voor een kwartiertje.
Maak ondertussen een snelle kersenjam. Ontpit je kersen, doe ze in een pan. Voeg de suiker en het citroensap toe en breng het aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit.
Haal tenslotte de wentelteefjes uit de oven. Serveer ze met de kersenjam en als je het helemaal af wil maken….een toef slagroom.
En vergeet niet te genieten van je wentelteefjes met kersenjam. En heb je jam over? geen probleem. Doe de jam in een gesteriliseerde pot (10 min. gekookt in water) en bewaar in de koelkast. De jam is lekker op brood en in de yoghurt!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.