-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Voor mijn wentelteefjes met kersenjam heb ik vandaag twee Hollandse klassiekers samengevoegd. En zo heb je ineens de Nederlandse variant van de Franse kersenclafoutis. Vorige week vertelde ik je al over de Hollandse kersen die sinds half juni, dankzij het mooie weer, van de Hollandse kersenbomen komen. Bij mij in het dorp worden deze Hollandse kersen gelukkig verkocht. Niet goedkoop, maar heb je ze eenmaal geproefd, dan wil je echt niets anders meer. Lang zijn de kersen er helaas niet dus geniet er nu volop van. Zoals met deze wentelteefjes met eigengemaakte snelle kersenjam. Een heerlijk nagerecht of bij de koffie in het weekeinde. Kijk zo lekker kan Nederland zijn.
Recept
Wentelteefjes met kersenjam
4 personen -25 + 25 minuten in de oven-makkelijk
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
2 eieren
50 ml melk
1 tl kaneelpoeder
15 gr suiker
4 sneetjes brood
roomboter
100 gr kersen
100 gr suiker
1 el citroensap
Bereiding
Klop eerst de eieren los samen met de melk, kaneelpoeder en suiker.
Snijd dan de sneetjes brood doormidden en besmeer ze met wat roomboter. Leg ze dakpansgewijs in de schaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over het brood.
Laat de schaal nu 15 minuten op het aanrecht staan zodat het eimengsel goed in de boterhammen kan trekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in de oven voor een kwartiertje.
Maak ondertussen een snelle kersenjam. Ontpit je kersen, doe ze in een pan. Voeg de suiker en het citroensap toe en breng het aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit.
Haal tenslotte de wentelteefjes uit de oven. Serveer ze met de kersenjam en als je het helemaal af wil maken….een toef slagroom.
En vergeet niet te genieten van je wentelteefjes met kersenjam. En heb je jam over? geen probleem. Doe de jam in een gesteriliseerde pot (10 min. gekookt in water) en bewaar in de koelkast. De jam is lekker op brood en in de yoghurt!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.