-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb een heerlijke weekend maaltijdsalade boordevol vitaminen voor je. Zo ga je lekker en gezond het weekeinde in. Bovendien heb je er lekker weinig werk aan. Want wie heeft er nou zin om op vrijdagavond lang in de keuken te staan. En met al die lekkere verse Hollandse vitaminen is het bepaald geen straf om salade te eten. Hhhmm de boontjes, bleekselderij en komkommer zijn heerlijk in het seizoen en smaken daardoor veel lekkerder vers. En aangezien het weer niet helemaal meewerkt. Deze weekend maaltijdsalade kun je gewoon voor de tv opeten. Stokbroodje erbij en klaar ben je. Ik zou zeggen, geniet er van!
Recept
Weekend maaltijdsalade
2 personen – 30 minuten – super makkelijk
Ingrediënten
1 krop sla
250 gr aardappels
250 gr boontjes
2 eieren
1/2 komkommer
2 stengels bleekselderij
2 el zwarte olijven
paar takjes dille
2,5 dl yoghurt
2 el mayonaise
1 dl olijfolie
2 blikjes tonijn
peper en zout
Bereiding
Was de sla en droog die in een sla centrifuge. Vul een grote schaal met de sla.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Was ook de boontjes en snijd de uiteinden er af.
Zet twee pannen water op het vuur. Doe in de ene pan de eieren en breng ze aan de kook.
Doe in de andere pan de aardappelen en boontjes en kook ze 5 minuten door.
Giet dan beide pannen af en laat ze even afkoelen.
Snijd vervolgens de komkommer, olijven en de bleekselderij in plakjes en voeg die toe aan de sla.
Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, dille en olijfolie. Meng dit alles door de sla.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de sla.
Voeg dan ook de aardappelen en boontjes toe.
Maak de blikjes tonijn open en doe ze er bij.
Hussel alles lekker door elkaar.
Breng dit op smaak met peper en zout en wat extra vierde olijfolie.
Klaar is je Weekend maaltijdsalade. Lekker met stokbrood.
Geniet er van!
Wil je zelf groenten gaan inmaken dit weekeinde? Dan kun je ook dit recept eens lezen voor groenten op zoetzuur.
Of kom gezellig naar mijn kookworkshop Conserveertechnieken die ik op zaterdag 30 september op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.