Scholfilet met dragon-roomsausIk heb vandaag een lekker visrecept: Scholfilet met dragon-roomsaus. Wie denkt dat vis bakken moeilijk is heeft het mis. De fout die de meeste mensen maken is dat ze vis op te hoog vuur bakken waardoor de vis al snel vastplakt aan de pan. Zachtjes bakken dus! Schol is een heerlijke platvis die voornamelijk uit de Noordzee komt. Hij is vanaf mei tot en met december verkrijgbaar bij de visboer. De visstand van de Schol is nog nooit zo goed geweest als nu. Dus je kunt de vis met een gerust hart eten!

Recept

Scholfilet met dragon-roomsaus

4 personen-1 uur-makkelijk

bevat visvlees-lactose en gluten

Scholfilet met dragon-roomsaus

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

olijfolie

200 ml witte wijn

200 ml slagroom

3 takjes dragon, fijngesneden

Peper uit de molen en zeezout

roomboter

8 takjes peterselie, fijngehakt

4 scholfilets (vers van de visboer)

4 el bloem

Schol

Schol

Bereiding

Verhit eerst een sauspan en fruit de sjalot 5 minuten op een laag vuur in 1 el olie. Voeg dan de witte wijn, slagroom en takjes dragon toe en laat alles tot de helft inkoken.

Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout.

en zet vlak voor het serveren de staaf- mixer in de pan en klop schuimig.

Zet een bord bloem klaar. Haal de scholfilets licht door de bloem en bestrooi ze daarna met peper en zout.

Smelt de boter zachtjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filets om en om. Zorg dat je de pan niet te heet laat worden. Zacht bakken en geduld zullen je een perfect gebakken vis opleveren. Ze hebben maar 1 – 2 minuten per kant nodig.

Zet eventueel de staaf- mixer in de pan om de saus schuimig te kloppen, maar je kunt hem ook zo laten.

Verdeel de vissen over 4 borden en verdeel de saus erover. Of serveer deze apart in een schaaltje.

De scholfilets kun je prima combineren met gekookte aardappels worteltjes.

Eet smakelijk.

dragon

Wist je dat?

Het merendeel van de in Nederland gevangen Schol wordt geëxporteerd naar België, Duitsland, en Italië.

Schol wordt geboren als rondvis en ontwikkeld zich pas later tot platvis

Schol wordt in België ook wel ‘Pladijs’ genoemd. Handig om te weten als je een Vlaams kookboek leest!

Schol is een tere vis die je het beste kort even op de graat kunt bakken. Zo versterk je de smaak en houd je de structuur intact.

De schol is familie van de tong, schar en de bot.

Schol is van mei t/m december verkrijgbaar

(bron: het Nederlands visburo en visrecepten.nl)

TG Facebook Comments

03.09.2018
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.