Begin de week goed met deze pasta met mosselen. Als je in Italië uit eten gaat dan staat dit gerecht regelmatig op de kaart. Meestal met spaghetti, maar in mijn favoriete restaurantje in San Remo maken ze dit gerecht met pacchari. Dat zijn pasta pijpjes maar dan groot en breed. Thuis maakte ik het recept zo goed mogelijk na. Ik gebruik hier trouwens geen tomaatjes zoals in de meeste pasta met vis recepten wel gebeurt, want die bepalen dan meteen weer heel erg de smaak en dat is zonde van de mosselen. Dus ben je een mossel-liefhebber? Ga dan eens voor deze pasta met mosselen en zonder tomaatjes. Hij is zo gemaakt!

Recept Pasta met mosselen

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat gluten-lactosevrij

mosselen

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen met schelp
  • zakje soepgroenten( 250 gr)
  • 500 gram paccheri (of andere pasta)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 ltr bouillon
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • een gedroogd rood pepertje
  • een glas droge, witte wijn
  • olijfolie
  • dille
Mosselvangst
Foto: Het Mosselbureau

Bereiding

Check eerst je mosselen en gooi de kapotte of die niet dichtgaan weg. Doe de mosselen dan samen met het zakje soepgroenten en een bodempje water in een grote pan en kook ze ongeveer 10 minuten. De mosselen zijn goed als ze open staan. Laat even staan.

Zet een pan water op voor de pasta. Voeg de pasta toe zodra het water kookt.

Haal driekwart van de mosselen uit de schelp, bewaar de rest voor decoratie. Blender het kookvocht samen met de groenten fijn. 

Fruit vervolgens de ui in een scheut olijfolie, als de ui doorzichtig wordt voeg je pas de knoflook toe. Bak even mee en doe er dan de gepelde mosselen, de kruiden en gedroogd pepertje bij en fruit nog een paar minuten. Voeg dan de bouillon, de groenteprut en de wijn toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat dit een kwartiertje pruttelen. 

Giet de pasta af en doe ze in een ruime schaal. Doe de saus over de spaghetti en leg de achtergehouden mosselen in de schelp op de spaghetti. Verdeel nog wat dille over de pasta en dien direct op.   

Pasta met mosselen

TG Facebook Comments

14.01.2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.