Verse vanillevla maken
Vandaag leer ik je hoe je je eigen verse vanillevla kunt maken. Ik leerde het onlangs ook mijn cursisten van de basis kookcursus en zij waren er erg enthousiast over. Hij is heerlijk zoet en je hele huis ruikt naar vanille. Wat je proeft heeft werkelijk helemaal niets te maken met de gele vanillevla uit de winkel. Dit is de echte vanillesmaak en die krijg je alleen van een verse vanillepeul. Dus kijk eens goed in het kruidenrek van de supermarkt en koop zo’n vanillepeul.Meng hem door de melk en roer goed door. Want ja, dit is slow cooking. Maar dat geeft niet. Je moet wat over hebben voor echte vanillevla! 

Recept

Verse vanillevla maken

4 personen – 1 uur (incl. afkoelen)- makkelijk

Verse vanillevla maken

Ingredienten

1 ltr volle melk

60 gr suiker

40 gr maizena

1 vanillestokje (op de kruidenafdeling)

2 eierdooiers (wit hebj eniet nodig!)

snufje zout

 

Bereiding

Giet de melk in een steelpan. Snijd de vanillepeul over de lengte open en schraap met een keukenmesje het zwarte goedje uit de peul. Doe dit in de melk.

Doe ook de uitgeschraapte peul in de melk, en breng alles langzaam tegen de kook aan. Klop de melk continue met een garde. Laat tien minuten koken en haal dan de vanillepeul eruit.

Meng de suiker met de maïzena, en roer hier met de eidooiers een papje van.

Schep een lepel van de hete melk bij het papje. Roer goed door elkaar. Schep weer een lepel melk erbij, en blijf roeren. Als het papje voldoende vloeibaar is, giet je dit bij de rest van de melk in de pan.

Roer met de garde de pap. Verhit langzaam, terwijl je blijft roeren (ook over de bodem en langs de randen) totdat de vla is gebonden.

Zet het vuur uit, giet in een kom en laat afkoelen. Dek af met plastic folie als je geen vel op je vla wilt.

Ben verder niet verbaasd dat je vla niet geel is. Dat hoort hij ook niet et zijn, want die kleur is een verzinsel van de fabrikant.

Je kunt de vla warm eten of afgekoeld. Let op het is mega lekker!!

Verse vanillevla maken

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

30.11.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.