-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Vandaag leer ik je hoe je je eigen verse vanillevla kunt maken. Ik leerde het onlangs ook mijn cursisten van de basis kookcursus en zij waren er erg enthousiast over. Hij is heerlijk zoet en je hele huis ruikt naar vanille. Wat je proeft heeft werkelijk helemaal niets te maken met de gele vanillevla uit de winkel. Dit is de echte vanillesmaak en die krijg je alleen van een verse vanillepeul. Dus kijk eens goed in het kruidenrek van de supermarkt en koop zo’n vanillepeul.Meng hem door de melk en roer goed door. Want ja, dit is slow cooking. Maar dat geeft niet. Je moet wat over hebben voor echte vanillevla!
Recept
Verse vanillevla maken
4 personen – 1 uur (incl. afkoelen)- makkelijk
Ingredienten
1 ltr volle melk
60 gr suiker
40 gr maizena
1 vanillestokje (op de kruidenafdeling)
2 eierdooiers (wit hebj eniet nodig!)
snufje zout
Bereiding
Giet de melk in een steelpan. Snijd de vanillepeul over de lengte open en schraap met een keukenmesje het zwarte goedje uit de peul. Doe dit in de melk.
Doe ook de uitgeschraapte peul in de melk, en breng alles langzaam tegen de kook aan. Klop de melk continue met een garde. Laat tien minuten koken en haal dan de vanillepeul eruit.
Meng de suiker met de maïzena, en roer hier met de eidooiers een papje van.
Schep een lepel van de hete melk bij het papje. Roer goed door elkaar. Schep weer een lepel melk erbij, en blijf roeren. Als het papje voldoende vloeibaar is, giet je dit bij de rest van de melk in de pan.
Roer met de garde de pap. Verhit langzaam, terwijl je blijft roeren (ook over de bodem en langs de randen) totdat de vla is gebonden.
Zet het vuur uit, giet in een kom en laat afkoelen. Dek af met plastic folie als je geen vel op je vla wilt.
Ben verder niet verbaasd dat je vla niet geel is. Dat hoort hij ook niet et zijn, want die kleur is een verzinsel van de fabrikant.
Je kunt de vla warm eten of afgekoeld. Let op het is mega lekker!!
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.