-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag gaan we aan een lekkere verse courgettesoep! Ik heb in mijn tuin een joekel van een courgetteplant. En in mijn moestuin groeien, patissons, dat zijn prachtige ronde courgettes. Ofwel, ik heb een aardig voorraadje courgettes. En daar kun je een heleboel lekkere dingen mee maken. Maar vandaag ga ik voor een lekker makkelijke courgettesoep met veel kruiden. Die groeien tenslotte ook in mijn tuin en doen het prima bij de courgettes. Heerlijk als lunchgerecht of soepje voor je hoofdgerecht.
Recept courgettesoep
Dit heb je nodig voor 4 personen
1 grote courgette of 2 kleinere
1 ui fijngesnipperd
1 teen verse knoflook, fijngesnipperd
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
2 tl oregano
1,5 liter verse bouillon of 3 bouillonblokjes en 1,5 liter water
100 gr uitgebakken biologische spekjes
peper en zout
Extra: Schaaf en staafmixer
Zo maak je het:
1)Fruit de ui en knoflook 1 minuut aan in een flinke hoeveelheid olijfolie en voeg de kruiden toe.
2)Was de courgette(s), snijd de boven- en onderkant er af en schaaf hem in plakjes.
3)Voeg de courgette(s) toe en roer goed door
3)Voeg dan de bouillon of de bouillonblokjes & water toe.
4)Pureer, na 10 minuten koken, de soep met een staafmixer.
5)Doe een eetlepel spekjes in een kom en schep daar de soep over.
Garneer eventueel met wat oude geraspte kaas.
Lekker met vers stokbrood!
Ik combineer de soep graag met spekjes, maar je kunt ook denken aan stukjes gerookte vis of garnaaltjes.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.