IMG_3058

Ik heb hier weer een heerlijke gouwe ouwe recept voor vegetarische lasagne. Als flexitariër en fervent lasagne-eter is het van tijd tot tijd een must om een vegetarische lasagne te maken met de groenten van het seizoen. Nu zijn dat tomaten, courgette en aubergine. Stuk voor stuk heerlijke zomerse groenten die ook in combinatie met elkaar heerlijk zijn. Ik serveer mijn vegetarische lasagne regelmatig aan mijn grote en kleine man.. en ze mopperen nooit over het ontbreken van vlees. Nu zijn ze dat natuurlijk al wel gewend, dus als jij fanatieke vleeseters in huis hebt is dat wellicht wat lastiger, maar met dit recept weet ik zeker dat ze niet mopperen over het ontbreken van vlees. Ook deze zomerse variant is goedgekeurd door het thuispanel en daarom zette ik hem vorig jaar al op mijn blog. Vandaag gaat het recept in de herhaling, want ook een blogger heeft wel eens een dagje vrij! 

Recept

Vegetarische lasagne

vegetarische lasagne

Ingrediënten:

1 pak lasagnevellen

25 gr boter

25 gr bloem

250 ml warme melk

nootmuskaat

2 grote tomaten

1 aubergine

1 courgette

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, gehakt

25 ml olijfolie

1 fles kant en klare tomatensaus ( 400ml)

1 bosje verse basilicum

100 gram mozarella

Italiaanse gedroogde kruiden

100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

ovenschaal ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Eerst maak je een béchamelsaus: Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe als de boter helemaal gesmolten is. Zorg er daarbij voor dat de boter niet bruist. Roer de bloem en boter goed door tot deze goud kleurt..

Strooi wat (verse) nootmuskaat bij de melk.

Giet de melk, al roerend met een garde, geleidelijk bij de bloem en klop goed door tot een stevige, gladde saus. Laat de bechamelsaus circa 5 minuten heel zachtjes garen. Breng eventueel op smaak met wat zout. Zet de saus even weg.

Was alle groenten en snijd ze in kleine gelijke blokjes van 1×1 cm.

Verwarm een pan, doe er 2 el olijfolie in en bak hierin de groenten. Voeg na 5 minuten de knoflook en uien toe en roer door. Voeg 1 el Italiaanse keukenkruiden toe. Bak nog 5-10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met peper en zout.

Begin nu met de opbouw van de lasagne.

Verdeel wat tomatensaus over de bodem van je ovenschaal. Leg hierin de eerste laag lasagnevellen. Doe hier wat van de bechamelsaus op (niet teveel) en smeer uit over de lasagnevellen. Verdeel wat van de groenten er over. Doe hier wat mozarella, blaadjes basilicum, beetje tomatensaus en geraspte kaas bij.

Bedek dit met lasagnevellen. Giet hier weer wat bechamelsaus op en daarna weer de groenten, mozarella, blaadjes basilicum, wat tomatensaus en geraspte kaas. Herhaal dit nog een keer.

Dek de schaal af met lasagnevellen. Giet daar de laatste bechamelsaus overheen en flink wat geraspte kaas.

Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.

vegetarische lasagne

Wil je een glutenvrij lasagne recept? Klik dan hier!glutenvrije lasagne

 

TG Facebook Comments

09.08.2016
Geplaatst in pastagerecht, vegetarisch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.