-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier weer een heerlijke gouwe ouwe recept voor vegetarische lasagne. Als flexitariër en fervent lasagne-eter is het van tijd tot tijd een must om een vegetarische lasagne te maken met de groenten van het seizoen. Nu zijn dat tomaten, courgette en aubergine. Stuk voor stuk heerlijke zomerse groenten die ook in combinatie met elkaar heerlijk zijn. Ik serveer mijn vegetarische lasagne regelmatig aan mijn grote en kleine man.. en ze mopperen nooit over het ontbreken van vlees. Nu zijn ze dat natuurlijk al wel gewend, dus als jij fanatieke vleeseters in huis hebt is dat wellicht wat lastiger, maar met dit recept weet ik zeker dat ze niet mopperen over het ontbreken van vlees. Ook deze zomerse variant is goedgekeurd door het thuispanel en daarom zette ik hem vorig jaar al op mijn blog. Vandaag gaat het recept in de herhaling, want ook een blogger heeft wel eens een dagje vrij!
Recept
Vegetarische lasagne
Ingrediënten:
1 pak lasagnevellen
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml warme melk
nootmuskaat
2 grote tomaten
1 aubergine
1 courgette
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
25 ml olijfolie
1 fles kant en klare tomatensaus ( 400ml)
1 bosje verse basilicum
100 gram mozarella
Italiaanse gedroogde kruiden
100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
ovenschaal ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Eerst maak je een béchamelsaus: Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe als de boter helemaal gesmolten is. Zorg er daarbij voor dat de boter niet bruist. Roer de bloem en boter goed door tot deze goud kleurt..
Strooi wat (verse) nootmuskaat bij de melk.
Giet de melk, al roerend met een garde, geleidelijk bij de bloem en klop goed door tot een stevige, gladde saus. Laat de bechamelsaus circa 5 minuten heel zachtjes garen. Breng eventueel op smaak met wat zout. Zet de saus even weg.
Was alle groenten en snijd ze in kleine gelijke blokjes van 1×1 cm.
Verwarm een pan, doe er 2 el olijfolie in en bak hierin de groenten. Voeg na 5 minuten de knoflook en uien toe en roer door. Voeg 1 el Italiaanse keukenkruiden toe. Bak nog 5-10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met peper en zout.
Begin nu met de opbouw van de lasagne.
Verdeel wat tomatensaus over de bodem van je ovenschaal. Leg hierin de eerste laag lasagnevellen. Doe hier wat van de bechamelsaus op (niet teveel) en smeer uit over de lasagnevellen. Verdeel wat van de groenten er over. Doe hier wat mozarella, blaadjes basilicum, beetje tomatensaus en geraspte kaas bij.
Bedek dit met lasagnevellen. Giet hier weer wat bechamelsaus op en daarna weer de groenten, mozarella, blaadjes basilicum, wat tomatensaus en geraspte kaas. Herhaal dit nog een keer.
Dek de schaal af met lasagnevellen. Giet daar de laatste bechamelsaus overheen en flink wat geraspte kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
Wil je een glutenvrij lasagne recept? Klik dan hier!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.