-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een heerlijke vegetarische carpaccio van courgette voor je. Lekker als voorafje op een warme zomeravond zoals vandaag. Vegetarische carpaccio is onwijs makkelijk te maken. Je moet het alleen even voorbereiden omdat je de courgette gaat marineren. Maar dan ben je al praktisch klaar. Ik vind het vooral een lekker licht gerechtje na een paar dagen geveld te zijn door de zomergriep. En dit gerecht werkt vast goed om de weerstand weer op te bouwen. Dus ik zou zeggen, eet ook lekker veel groenten met dit warme weer, want je hebt wat weerstand nodig tegen deze nare zomergriep die behoorlijk heerst.
recept
Vegetarische carpaccio
voorgerecht voor 4 – 20 minuten – makkelijk
Ingrediënten
1 courgette
olie
sap van 1 citroen
zout en peper
kappertjes
olijven
1 paprika, fijngesnipperd
graskaas
oude kaas, geraspt
Bereiding
Was de courgetten en snijd hem in de lengte in zeer dunne plakken. Verdeel deze mooi over een schaal.
Meng de olie en citroen en verdeel deze goed over de courgette. Hussel alles flink door elkaar zodat de olie goed in de courgette door kan dringen. Laat dit een uurtje afgedekt staan.
Verdeel dan de kappertjes over de courgette.
Hak de olijven grof en verdeel die ook over de plakken courgette.
Snijd de graskaas in blokjes en strooi die er overheen.
Snijd de paprika in hele kleine blokjes en strooi ook die over de courgettes.
Maak alles af met de geraspte kaas.
Ben jij ook zo dol op mooi servies. Ik heb hier de perfecte 1-2 persoons saladeschaal. Hij zit qua maat precies tussen een grote saladeschaal en een kommetje in. Je kunt er 1 grote lunchsalade voor 1 persoon in doen. Of een bijsalade voor 2 personen. Hij is gemaakt van porselein en blijft kan in de vaatwasser. Je kunt hem voor €9,95 bestellen via
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.