Ik heb vandaag een heerlijke vegetarische carpaccio van courgette voor je. Lekker als voorafje op een warme zomeravond zoals vandaag. Vegetarische carpaccio is onwijs makkelijk te maken. Je moet het alleen even voorbereiden omdat je de courgette gaat marineren. Maar dan ben je al praktisch klaar. Ik vind het vooral een lekker licht gerechtje na een paar dagen geveld te zijn door de zomergriep. En dit gerecht werkt vast goed om de weerstand weer op te bouwen. Dus ik zou zeggen, eet ook lekker veel groenten met dit warme weer, want je hebt wat weerstand nodig tegen deze nare zomergriep die behoorlijk heerst. 

recept 

Vegetarische carpaccio

voorgerecht voor 4 – 20 minuten – makkelijk

Ingrediënten

1 courgette

olie

sap van 1 citroen

zout en peper

kappertjes

olijven

1 paprika, fijngesnipperd

graskaas

oude kaas, geraspt

Bereiding

Was de courgetten en snijd hem in de lengte in zeer dunne plakken. Verdeel deze mooi over een schaal.

Meng de olie en citroen en verdeel deze goed over de courgette. Hussel alles flink door elkaar zodat de olie goed in de courgette door kan dringen. Laat dit een uurtje afgedekt staan.

Verdeel dan de kappertjes over de courgette.

Hak de olijven grof en verdeel die ook over de plakken courgette.

Snijd de graskaas in blokjes en strooi die er overheen.

Snijd de paprika in hele kleine blokjes en strooi ook die over de courgettes.

Maak alles af met de geraspte kaas.

Ben jij ook zo dol op mooi servies. Ik heb hier de perfecte 1-2 persoons saladeschaal. Hij zit qua maat precies tussen een grote saladeschaal en een kommetje in. Je kunt er 1 grote lunchsalade voor 1 persoon in doen. Of een bijsalade voor 2 personen. Hij is gemaakt van porselein en blijft kan in de vaatwasser. Je kunt hem voor €9,95 bestellen via

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

TG Facebook Comments

06.07.2017
Geplaatst in salade, vegetarisch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.