Deze Meatless Monday heb ik een recept voor courgette burgers voor je. Gisteren was ik op de biologische boerenmarkt van Hoeve Ravenstein en daar kocht ik voor slechts 2 euro een reuze-courgette. Heerlijk om soep van te maken. Maar uiteraard ging mijn kook-fantasie weer op de loop en bedacht ik hoe ik hamburgers van courgette kon maken. Ik ging aan de slag met dat wat ik nog in huis had en het resultaat was opvallend lekker. Dan moet ik het recept natuurlijk met je delen! Dus bij deze. Fijne meatless start van de week!

Recept Courgette burgers

4 personen-bijgerecht-vegetarisch-30 minuten-redelijk makkelijk

Ingrediënten

600 gr courgette, geraspt

3 eieren

2 el amandelmeel

2 el bloem

150 gr broodkruim

150 gr belegen kaas, geraspt

1 el tijm en rozemarijn, fijngehakt

2 el boter

olijfolie

zout en peper

Hoeve Ravenstein
www.hoeveravenstein.nl

Bereiding

Knijp de geraspte courgette goed uit zodat het vocht er grotendeels uit gaat. Dit is vrij belangrijk voor het niet uiteenvallen van je burger!

Splits dan de eieren, doe de eidooiers door de courgette. Voeg peper en zout, het amandelmeel, de loem en het broodkruim toe.

Klop het eiwit stijf met een snufje zout en voeg ook die toe. 

Doe nu de kaas erbij, samen met de kruiden. 

Vorm 12 ballen van het mengsel. Druk die wat plat en bak ze in ruim roomboter met wat olijfolie. Draai ze om en bak nu ook de andere kant. Bak de burgers goed door om zeker te zijn dat ze door en door gaar zijn!

reuze courgette

Zin om te workshoppen op Hoeve Ravenstein? Kom dan naar mijn workshop Conserveren of Verse Pasta maken! Opgeven kan via annemieke@mijnhollandsekeuken.nl

flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

02.09.2019
Geplaatst in vegetarisch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.