vegetarisch wokgerecht

Zo, ik heb hier een lekker vegetarisch wokgerecht voor je. Menigeen is natuurlijk al aan het bedenken welk vlees er dit jaar op de kersttafel komt. Eergisteren gaf ik je al de suggestie om lekker buikspek te gaan eten. Mocht je overwegen een vegetarische kerst te willen, dan kan ik je het vegetarisch kerstdiner uit ‘Het Hollands Maandkookboek’ van harte aanbevelen. Denk je, nou ik vind vlees eigenlijk wel lekker, maar wat minder mag wel, dan kun je nu wat minder vlees eten. Vandaar dit lekkere vegetarisch wokgerecht met saus. Het gerecht zit vol met Hollandse vitaminen door de paksoi, een heerlijk veelzijdige groenten die eigenlijk iedereen wel lust, en die op grote schaal in Nederland wordt geteeld. Verder zitten er ook vitaminen en mineralen in door de prei, de pastinaak en de oesterzwammen. Ook deze laatste worden op enorm grote schaal in Nederland geteeld. Gember en steranijs zijn beide heel goed voor je weerstand en geven ook nog eens een bijzonder fris en lichtzoet smaakje aan het gerecht. En zo verras je ze thuis kinderlijk eenvoudig met een supergezond wokgerecht vol Hollandse vitaminen. En ik garandeer je dat ze het vlees niet zullen missen. 

Recept

Vegetarisch wokgerecht

4 personen – 30 minuten – makkelijk

vegetarisch-lactosevrij-glutenvrij

bevat noten

vegetarisch wokgerecht

Ingrediënten

400-500 gr mie

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook , fijngehakt

2 el zonnebloemolie

1 el sambal (liefst zelfgemaakte, kijk onderaan voor een recept)

4 cm verse gember, fijngehakt

300 gr oesterzwammen (2 bakjes)

1 paksoi, gewassen

1 prei, gewassen

1 pastinaak, geschild

100 gr cashewnoten en/of pinda’s

2 steranijs

5 el oestersaus

5 el lichte sojasaus

1 el sesamolie

oesterzwammen

oesterzwammen

Zo bereid je het vegetarisch wokgerecht

Zet een pan water op en kook daarin de mie volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Snijd de pastinaak in luciferdunne reepjes. Snijd de paksoy in reepjes en de prei in dunne ringen

Verwarm de olie in een wok en bak de sambal, ui, knoflook en gember op een hoog vuur.

Voeg de pastinaakreepjes, steranijs, oestersaus en soja toe. Laat vervolgens zachtjes sudderen gedurende 3 minuten.

pastinaak en steranijs

pastinaak en steranijs

Voeg de prei en de paksoy toe en laat 10 minuten meesudderen. Vergeet niet af en toe te roeren.

Neem een bakpan en verwarm die op een middelmatig vuur. Snijd de oesterzwammen in stukjes en bak ze in de bakpan in wat olie aan. Voeg 1 el sesamolie toe en bak nog even door. Doe de noten erbij en verwarm nog 1 minuut.

Giet de mie af. Verdeel die over 4 kommen.

Haal de steranijs uit de wok en serveer de groenten over de mie.

Garneer met de gebakken oesterzwammen en noten.

vegetarisch wokgerecht

pot sambal

Ik gebruikte voor dit recept mijn eigengemaakte sambal. Het recept vind je hier!

Het recept voor het vegetarisch kerstdiner vind je op pagina 184 van Het Hollands Maandkookboek.

Het Hollands Maandkookboek kerstrecept

TG Facebook Comments

15.12.2016
Geplaatst in vegetarisch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.