-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Zo, ik heb hier een lekker vegetarisch wokgerecht voor je. Menigeen is natuurlijk al aan het bedenken welk vlees er dit jaar op de kersttafel komt. Eergisteren gaf ik je al de suggestie om lekker buikspek te gaan eten. Mocht je overwegen een vegetarische kerst te willen, dan kan ik je het vegetarisch kerstdiner uit ‘Het Hollands Maandkookboek’ van harte aanbevelen. Denk je, nou ik vind vlees eigenlijk wel lekker, maar wat minder mag wel, dan kun je nu wat minder vlees eten. Vandaar dit lekkere vegetarisch wokgerecht met saus. Het gerecht zit vol met Hollandse vitaminen door de paksoi, een heerlijk veelzijdige groenten die eigenlijk iedereen wel lust, en die op grote schaal in Nederland wordt geteeld. Verder zitten er ook vitaminen en mineralen in door de prei, de pastinaak en de oesterzwammen. Ook deze laatste worden op enorm grote schaal in Nederland geteeld. Gember en steranijs zijn beide heel goed voor je weerstand en geven ook nog eens een bijzonder fris en lichtzoet smaakje aan het gerecht. En zo verras je ze thuis kinderlijk eenvoudig met een supergezond wokgerecht vol Hollandse vitaminen. En ik garandeer je dat ze het vlees niet zullen missen.
Recept
Vegetarisch wokgerecht
4 personen – 30 minuten – makkelijk
vegetarisch-lactosevrij-glutenvrij
bevat noten
Ingrediënten
400-500 gr mie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook , fijngehakt
2 el zonnebloemolie
1 el sambal (liefst zelfgemaakte, kijk onderaan voor een recept)
4 cm verse gember, fijngehakt
300 gr oesterzwammen (2 bakjes)
1 paksoi, gewassen
1 prei, gewassen
1 pastinaak, geschild
100 gr cashewnoten en/of pinda’s
2 steranijs
5 el oestersaus
5 el lichte sojasaus
1 el sesamolie

oesterzwammen
Zo bereid je het vegetarisch wokgerecht
Zet een pan water op en kook daarin de mie volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Snijd de pastinaak in luciferdunne reepjes. Snijd de paksoy in reepjes en de prei in dunne ringen
Verwarm de olie in een wok en bak de sambal, ui, knoflook en gember op een hoog vuur.
Voeg de pastinaakreepjes, steranijs, oestersaus en soja toe. Laat vervolgens zachtjes sudderen gedurende 3 minuten.

pastinaak en steranijs
Voeg de prei en de paksoy toe en laat 10 minuten meesudderen. Vergeet niet af en toe te roeren.
Neem een bakpan en verwarm die op een middelmatig vuur. Snijd de oesterzwammen in stukjes en bak ze in de bakpan in wat olie aan. Voeg 1 el sesamolie toe en bak nog even door. Doe de noten erbij en verwarm nog 1 minuut.
Giet de mie af. Verdeel die over 4 kommen.
Haal de steranijs uit de wok en serveer de groenten over de mie.
Garneer met de gebakken oesterzwammen en noten.
Ik gebruikte voor dit recept mijn eigengemaakte sambal. Het recept vind je hier!
Het recept voor het vegetarisch kerstdiner vind je op pagina 184 van Het Hollands Maandkookboek.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.