-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heel lekker en makkelijk recept van uien op zoetzuur voor je. Deze zijn echt ontzettend lekker om op voorraad te hebben. Je maakt ze niet volgens een conserveertechniek, dus je bent wat sneller klaar dan wanneer je echt gaat inmaken. Dan kun je ze uiteraard ook wat minder lang goed houden. Maar, ik denk dat deze overheerlijke uien van zoetzuur toch geen lang leven beschoren zijn. Want, ze zijn echt super lekker. Dus iedereen zal een schepje extra op zijn bord doen! En waar eet je dit dan bij, hoor ik je denken. Nou bij een stukje gebakken vlees, op een broodje hamburger, bij een hotdog. Op een boterham met kaas. Dat soort dingen.
Recept
uien op zoetzuur
Ingrediënten voor 1 pot uien op zoetzuur
2 uien
5 dl azijn
5 dl water
25 gr suiker
een eetlepel zout
één laurierblad
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
één verse rode chilipeper
Bereiding
Snijd de uien in dunne ringen.
Doe de rest van de ingrediënten, behalve de rode peper, in een steelpan en breng dit aan de kook.
Voeg de uien toe en laat ze 3 minuten meekoken.
Draai het vuur uit. Voeg de chilipeper toe aan de uien en laat die in de pan iets afkoelen.
Steriliseer een weckpot door deze 10 minuten te koken in water. Voeg daar eventueel een scheutje soda aan toe. Als je soda gebruikt, poel de pot dan goed af. Doe de inhoud van het pannetje over in de pot.
Laat de uien een paar uur, het liefst een nachtje, in de koelkast staan voor je ze gaat eten.
De uien zijn nu paar weken te bewaren in de koelkast. Zorg altijd dat je met een schone lepel of vork de uien uit de pot haalt anders bederft de inhoud heel snel.
TG Facebook Comments
Preisoep >
0 reacties
You must be logged in to post a comment.