uien op zoetzuurIk heb hier een heel lekker en makkelijk recept van uien op zoetzuur voor je. Deze zijn echt ontzettend lekker om op voorraad te hebben. Je maakt ze niet volgens een conserveertechniek, dus je bent wat sneller klaar dan wanneer je echt gaat inmaken. Dan kun je ze uiteraard ook wat minder lang goed houden. Maar, ik denk dat deze overheerlijke uien van zoetzuur toch geen lang leven beschoren zijn. Want, ze zijn echt super lekker. Dus iedereen zal een schepje extra op zijn bord doen! En waar eet je dit dan bij, hoor ik je denken. Nou bij een stukje gebakken vlees, op een broodje hamburger, bij een hotdog. Op een boterham met kaas. Dat soort dingen.

Recept

uien op zoetzuur

uien op zoetzuur

Ingrediënten voor 1 pot uien op zoetzuur

2   uien

5 dl azijn

5 dl water

25 gr suiker

een eetlepel zout

één laurierblad

1 tl komijnzaad

1 tl korianderzaad

één verse rode chilipeper

uien op zoetzuurBereiding

Snijd de uien in dunne ringen.

Doe de rest van de ingrediënten, behalve de rode peper, in een steelpan en breng dit aan de kook.

Voeg de uien toe en laat ze 3 minuten meekoken.

Draai het vuur uit. Voeg de chilipeper toe aan de uien en laat die in de pan iets afkoelen.

Steriliseer een weckpot door deze 10 minuten te koken in water. Voeg daar eventueel een scheutje soda aan toe. Als je soda gebruikt, poel de pot dan goed af. Doe de inhoud van het pannetje over in de pot.

Laat de uien een paar uur, het liefst een nachtje, in de koelkast staan voor je ze gaat eten.

De uien zijn nu paar weken te bewaren in de koelkast. Zorg altijd dat je met een schone lepel of vork de uien uit de pot haalt anders bederft de inhoud heel snel.

uien op zoetzuur

TG Facebook Comments

23.03.2017
Geplaatst in pekelen. inmaken
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.