-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2

Recept tomatenchutney
2 jampotjes – 60 minuten – redelijk makkelijk
Ingrediënten
1 grote ui, liefst witte
1 appel, liefst goudreinette
50 gr rozijnen
stukje gember zo groot als je duimtop
1 teen knoflook
1 blikje tomaten van 450 gr
2 laurierblaadjes
2 takken rozemarijn
1 el balsamico azijn
100 gr bruine basterdsuiker
100 ml appelazijn
1 tl zout
Bereiding
Pel en snipper de ui.
Schil de appel en snijd hem in partjes
Hak de knoflook fijn.
Schil en rasp de gember.
Zet een braadpan op een middelhoog vuur. Voeg 2 el olijfolie toe en doe de gesnipperde ui, de appel, de knoflook en de tomaten uit blik erbij. Roer goed door elkaar.
Voeg de azijn, suiker, laurier, balsamico en zout toe.
Breng dit aan de kook, zet dan op het kleinste pitje en laat het heel zachtjes een uur zonder deksel inkoken tot je de dikte van jam hebt.
Maak intussen twee jampotjes schoon door ze in water met soda te koken water of gebruik ze meteen dampend en wel uit de afwasmachine di jee op 70 graden hebt laten draaien.
Vis de laurier uit de chutney en vul de 2 potjes.
Zet de potjes op zijn kop en laat ze afkoelen.
Plak er eventueel een leuk zelfgemaakt etiket op en zet het potje zeker 3 weken in de kast. Na 3 weken is de smaak lekker ontwikkeld en kun je de chutney lekker serveren bij een kaasplankje.
Bewaren:
Eenmaal geopend is de chutney in de koelkast nog 1-2 weken houdbaar.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.