-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zo vandaag ga ik voor deze lekker simpele, voedzame tomaten-pastinaaksoep. De combi tomaten (uit blik) en pastinaak geeft de soep een aparte, frisse smaak. En er zitten natuurlijk lekker veel vitaminen in. In de handige weckpot kan ik hem ook altijd nog bewaren in de koelkast. En weet je wat ook zo handig is aan deze tomaten-pastinaak soep? Je kunt hem ook als pastasaus maken. Dan doe je er maar een beetje bouillon bij. 200 ml bijvoorbeeld in plaats van een hele liter. En hup, je hebt een aparte tomatensaus. Ohh was alles maar zo makkelijk.
Recept
Tomaten-pastinaaksoep
bevat lactose-glutenvrij
Dit heb je nodig voor 4 personen:
25 gr roomboter
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el sambal
350 gr pastinaken, in plakjes gesneden
400 gr hele tomaten uit blik
1/2 el djahé (gemberpoeder)
1/2 el djinten (komijn)
1 l bouillon (vers of van 1 l gekookt water + 2 groentebouillon blokjes zonder gluten)
Zo maak je de tomaten-pastinaak soep:
Verwarm een soeppan voor. Smelt hierin zachtjes de boter. Fruit de ui en knoflook vijf minuten op laag vuur in de boter. Voeg de sambal toe en roer die goed door. Voeg de plakjes pastinaak toe en bak nog eens vijf minuten, roer goed door.
Voeg de tomaten uit blik en de specerijen toe.
Voeg de bouillon toe
Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit, pureer de soep met een staafmixer of een blender.
Proef! Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.