Tomaten-pastinaaksoep

Zo vandaag ga ik voor deze lekker simpele, voedzame tomaten-pastinaaksoep. De combi tomaten (uit blik) en pastinaak geeft de soep een aparte, frisse smaak. En er zitten natuurlijk lekker veel vitaminen in. In de handige weckpot kan ik hem ook altijd nog bewaren in de koelkast. En weet je wat ook zo handig is aan deze tomaten-pastinaak soep? Je kunt hem ook als pastasaus maken. Dan doe je er maar een beetje bouillon bij. 200 ml bijvoorbeeld in plaats van een hele liter. En hup, je hebt een aparte tomatensaus. Ohh was alles maar zo makkelijk. 

Recept

Tomaten-pastinaaksoep

bevat lactose-glutenvrijTomaten-pastinaaksoep

Dit heb je nodig voor 4 personen:

25 gr roomboter

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 el sambal

350 gr pastinaken, in plakjes gesneden

400 gr hele tomaten uit blik

1/2 el djahé (gemberpoeder)

1/2 el djinten (komijn)

1 l bouillon (vers of van 1 l gekookt water + 2 groentebouillon blokjes zonder gluten)

Zo maak je de tomaten-pastinaak soep:

Verwarm een soeppan voor. Smelt hierin zachtjes de boter. Fruit de ui en knoflook vijf minuten op laag vuur in de boter. Voeg de sambal toe en roer die goed door. Voeg de plakjes pastinaak toe en bak nog eens vijf minuten, roer goed door.

Voeg de tomaten uit blik en de specerijen toe.

Voeg de bouillon toe

Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zet het vuur uit, pureer de soep met een staafmixer of een blender.

Proef! Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Eet smakelijk!

Tomaten-pastinaaksoep

TG Facebook Comments

09.01.2017
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.