tomaten-chili jamOoohhh ik heb hier zo’n waanzinnig lekker recept van zelfgemaakte tomaten-chili saus. Hij is pittig en lekker zoet tegelijk. Je maakt deze chilisaus ook nog eens in een handomdraai. Echt makkelijker kan niet. En lekkerder ook niet wat mij betreft. Ik ben echt een beetje verslaafd geraakt aan deze saus die ik graag op zo op brood smeer of bij een tosti eet. En ik bereid me ook maar vast voor aan al die vrienden die komen eten en me vragen ook een potje voor hen te maken. Dat gaan we dus niet doen, want ik deel hierbij gewoon het recept. Kan iedereen genieten van zijn heerlijke eigengemaakte tomaten-chili saus. Zo’n pot doet het trouwens ook heel goed als cadeautje he!

Recept

tomaten-chili saus

1 grote pot – 40 minuten – super makkelijk

tomaten-chili jam

Ingrediënten

500 gr tomaten

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 rode pepers, fijngehakt

1 tl chilipeper

1 stuk gember van 5 cm dikte, geschild en fijngehakt

50 ml balsamico azijn

150 gr lichtbruine basterdsuiker

1 el citroensap

1 tl worchestersaus

zout en peper

zelfgemaakte chilisausBereiding

Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Doe ze in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix even goed door zodat je een saus krijgt.

Zet een pan op een laag vuur en doe daar de saus in. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.

Doe alles in een gesteriliseerde pot (een pot die je 10minuten hebt gekookt in water). Laat een weekje staan voordat je het gebruikt. Je kunt de pot nu zeker een maand bewaren.

Je kunt de pot nu ook nog pasteuriseren door hem op de hoogste stand (70 graden) van de vaatwasser mee te laten draaien. Zo kun je de tomaten-chili saus zeker 6 maanden bewaren.

 

Wil je live leren inmaken, drogen, pekelen, oftewel alles weten over conserveertechnieken? Meld je dan ">hier aan voor de workshop Conserveertechnieken van zaterdag 30 september a.s. op Hoeve Ravenstein in Baarn.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of kom naar mijn mini workshop Conserveertechnieken op zaterdag en zondag 9 en 10 september op Hoeve Ravenstein.

TG Facebook Comments

01.09.2017
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.