-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hoe krijg ik mijn kinderen toch aan het eten, hoor ik vaak om me heen. Vandaar dat ik hier wat tips met je deel. Ik heb een kind dat gelukkig dol is op eten en vrijwel alles eet wat ik hem voorschotel. Ok, hij houdt het meest van ijs, patat en pannenkoeken, maar ook als er wat anders op zijn bord ligt eet hij het braaf op. Het enige waar ik echt niet mee aan moet komen is geitenkaas, door hem ook wel ‘scheitekaas’ genoemd omdat hij al over zijn nek gaat als hij het ruikt. Zo’n effect heeft een pan vers gekookte mosselen trouwens op mijn man, helaas, want daar zijn zoonlief en ik juist weer dol op. Maar goed kinderen en eten, soms is het een lastige combinatie. Ik ken dan ook aardig wat ouders die regelmatig met de handen in het haar zitten als kindlief, vóór de maaltijd nog maar kan beginnen, al zit te mekkeren dat hij/zij het toch niet lust en vervolgens verveeld om zich heen gaat zitten kijken.
Maar ouders wees gerust. Ik was ook zo’n kind. Mijn moeder noemde me altijd ‘de pitser’, want ik haalde eerst zorgvuldig met mijn vork de stukjes ui, champignon en groenten uit de nasi of de macaroni, voordat ik de rest ging eten. Maar ook met mij is het uiteindelijk goedgekozen. Eenmaal op kamers wonend in een studentenhuis moet je toch echt mee-eten met de rest, anders heb je pech en zit je alleen op je kamer. Ik kwam er toen ook achter dat ik gelukkig een stuk beter kon koken dan mijn moeder, sorry mam, en dus ging er vanaf toen een hele nieuwe eetwereld voor me open. Door zelf te gaan koken en smaken te ontdekken, leerde ik meteen ook eten.
Voor al die ouders met kroost dat altijd moeilijk doet over eten heb ik, voor dat ik je het recept laat zien, nog 1 tip. Maak van eten een gezellige happening. Geen noodzakelijk moetje, maar een gezellig samenzijn. Laat je kinderen meekoken of meedoen met het dekken van de tafel, bijvoorbeeld door ze de kaarsen aan te laten steken (als ze wat groter zijn) of alvast het toetje klaar te zetten.
Kortom betrek ze op een relaxte manier in het proces. Zo beseffen ze dat eten meer is dan eten naar binnen proppen. Het zal niet meteen werken, maar op den duur zeker wel. Nou genoeg gepredikt. Hier is het recept van een lekker pastagerecht met worst en wat groenten waar ook je kinderen van zullen smullen. Het is makkelijk te maken dus levert jou ook geen stress op in de keuken. En als jij ontspannen staat te koken, gaan je kinderen ook makkelijker eten! Want besef dat je eigen kookstress ook invloed heeft op het eetgedrag van je kinderen. Op dat moment krijgen ze namelijk al een signaal dat koken, en dus eten, helemaal niet zo leuk is. Affijn, laat je kids er aan tafel lekker zelf kaas overheen strooien uit zo’n vrolijk kaasmolentje. Lekker veel, is helemaal niet erg. het gaat er om dat ze het lekker zelf mogen doen. Geef ze zelf wat meer verantwoordelijkheid over de smaak van hun eten. Noem de kaas voor de grap wonderkaas, die al het eten lekker maakt. Echt, ik heb er de lastigste eters mee aan het eten gekregen….
En dan het recept: Pasta met saucijs en groenten
Je hebt nodig voor 4 personen:
400 gr pasta naar keuze
4 saucijzen
1 ui
1 teen knoflook
pond verse spinazie
doosje kerstomaatjes
Zo maak je het:
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Zet een grote bakpan op het vuur en doe daar 3 el olijfolie in.
Knijp de saucijzen uit en doe die in de pan. Roer de stukjes worst goed om.
Pel en snipper de ui en de knoflook en voeg die na vijf minuten toe.
Was de spinazie, laat deze uitlekken en doe die bij het vlees en de ui. Roer alles goed oor.
Was de tomaatjes, snijd ze doormidden en voeg ze ook toe.
Giet de pasta af, houd wat kookvocht achter de hand en voeg de pasta bij de bakpan.
Voeg een beetje kookwater van de pasta toe en roer goed door.
Klaar is kees. Lekker met wat geraspte oude of Parmezaanse kaas uit een leuke kaasrasp! Dat vinden de kids leuk om te doen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.