tartaarsausHhhmm vrijdag visdag met kibbeling en een zelfgemaakte tartaarsaus. Da’s lekker het weekeinde beginnen. Kijk, je kunt natuurlijk heel makkelijk in de supermarkt zo’n pak kibbeling uit de diepvries halen en een kant en klare fles saus kopen. Maar wat denk je van een ommetje naar de visboer voor versgebakken kibbeling en dan zelf in no time een tartaarsaus maken? Veeeeeel lekkerder kan ik je garanderen. Het enige lastige is dat je niet overal kervel kunt kopen. Neem dan peterselie of dille. Verder kan een kind kan de was doen. Fijn weekeinde vast! Ga ik het weekeinde nadenken over de indeling van de nieuwe keuken. Jippie!

Recept tartaarsaus

tartaarsaus

Ingrediënten

1 hardgekookt ei

6 kleine augurkjes

1 el kappertjes

1 lente-ui

1 dl mayonaise

1 dl yoghurt

1/4 bosje verse kervel

2 druppels tabasco

1 el mosterd

1 el citroensap

tartaarsausBereiding

Kook het ei in een pannetje en laat afkoelen.

Hak de augurkjes, kappertjes, lente ui en kervel fijn.

Meng ze met de mayonaise, mosterd, citroensap, tabasco en yoghurt tot een saus.

Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Hak het hardgekookte ei in stukjes en voeg die toe aan de saus.

Serveer met kibbeling, lekkere patatjes en een salade!

tartaarsaus

TG Facebook Comments

15.04.2016
Geplaatst in Saus, visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.