-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik ben dol op echte taaitaai. Maar nergens in mijn dorp, ook niet bij de (banket)bakkers is nog een grote taaitaaipop te krijgen. Alleen de Hema en AH hebben nog zakken smaakloze minitaaitaai in de schappen liggen, maar de grote taaitaai-pop moet het ontgelden. Op de site van Bakker Bart staat wel dat je hem kan bestellen, maar in de winkel ligt hij niet. Navraag bij de lokale bakker leerde me dat het volgens hem niet meer rendabel was. Mensen vragen nauwelijks meer om taaitaai. Dus besloot ik om dan maar zelf taaitaai te gaan maken. Nou had ik geen taaitaaivorm in huis, dus heb ik er taaitaai-noten gemaakt. Ohh en die zijn lekker! Dat komt vooral door het anijszaad dat er door gaat. Ook heb ik er ,naar ouderwets recept, roggemeel in verwerkt. Dus ik zeg, maak echt eens zelf taaitaai. Dan waan je je echt weer even in je kindertijd.
Recept Taaitaai
Ingrediënten
1 ei
75 gr vloeibare honing
75 gr stroop
100 gr tarwebloem
75 gr roggemeel
1,5 tl speculaaskruiden
1 tl gemalen anijszaad
1 tl bakpoeder
snuf zout

Sinterklaas in Baarn

Brandweerpieten in Baarn
Bereiding
Meng de honing en de stroop goed door elkaar.
Doe er dan het ei bij en roer alles goed door elkaar.
Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder en het meel en meng ze ook weer door elkaar
Voeg dan het zout en de speculaaskruiden toe en meng nogmaals door elkaar
Doe vervolgens het honing-stroop mengsel door het meel.
Als het nog te plakkerig is, voeg je gewoon nog wat bloem toe.
Laat het geheel een uurtje rusten in de koelkast om op te stijven.
Zet ondertussen de oven aan op 200 graden
Haal het mengsel uit de koelkast en maak de vorm die je graag wilt van het deeg.
Zet de taaitaai een kwartiertje in de oven en klaar! Let op, de noten zijn na het bakken nog wat zacht en taai, maar dat hoort zo!
Ik deed mijn taaitaainoten in een pot. Zo kun je ze ook leuk weggeven als cadeautje.

taaitaai noten
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
Of wil je iemand een kookboek cadeau doen met Sinterklaas?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.