-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zo, ik begin deze maandag met een supersalade. Ik geloof namelijk dat ik de vitamine wel even kan gebruiken. Afgelopen zaterdag had ik mijn kookworkshop Slank en Fit en gisteren hebben we hier in huis zelf verse tortellini gemaakt. De workshop was weer hartstikke gezellig en de tortellini waren supergoed gelukt. Dus ik ga je uiteraard nog een keer het recept van geven! Maar ai ai, ik krijg de motoren niet echt gestart vandaag. Dus gaan er eens even wat voorjaarsvitaminen in en dan moet het weer gaan lukken. Uiteraard zitten er in deze salade raapstelen, mijn favoriete groente van het moment. En ik had nog wat aardperen over, die heb ik geroosterd en toegevoegd. Affijn, het is een lekkere volle salade geworden. Op naar meer energie. Fijne Makkelijke Maandag!
Recept supersalade
voor 4 personen als bijgerecht
voor 2 personen als maaltijdsalade
Ingrediënten
3 aardperen
olijfolie
bosje raapstelen
1 sjalotje
4 wortels
2 bietjes
bosje bieslook
6 kleine augurken
2 el walnoten in stukjes
100 belegen kaas in reepjes
Balsamico azijn
Bereiding
Schil de aardperen en snijd ze in schijfjes. Vermeng ze met wat olijfolie.
Zet een grillpan op hoog vuur en doe daar na een minuut de aardpeerschijfjes in.
Bak ze een paar minuten en keer ze om. Bak nog een paar minuten. Zet het vuur uit en laat de schijfjes in de pan afkoelen.
Was de raapstelen, wortels en de bieslook. Laat uitlekken.
Snijd de raapstelen in grove stukken en doe ze in de slakom.
Rasp de wortels (als dat nodig is) en schil de bietjes. Snijd ze in blokjes en voeg toe.
Snijd de augurken in stukjes en knip de bieslook fijn. Verdeel in de slakom over de rest van de groenten. Voeg de walnotenstukjes toe.
Snijd de afgekoelde aardperen in blokjes en voeg toe. Reepjes kaas erbij.
Voeg 3 delen olijfolie en 1 deel balsamico azijn bij elkaar en roer door elkaar. Verdeel over de salade en je bent klaar!
Geniet van je supergezonde salade.
Tip: Kijk in je koelkast wat je over hebt aan vleeswaar. Kijk of je nog oud brood hebt of een eitje. En voeg die lekker toe. Heb je een lekkere maaltijdsalade of goede lunch!
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
Zo dat ziet er erg lekker uit, ben gek op salades. Deze ga ik zeer zeker een x maken.
Dank je wel! En smakelijk alvast!