appeltaartIk heb hier een heerlijke makkelijke appeltaart voor je. Het deeg voor de bodem maak je wel zelf, maar heb je zo klaar. De vulling maak je met appelmoes en appels. Nou, die heb j meestal wel in huis. Wist je dat er nu in september weer de eerste verse appels van de Nederlandse bomen komen? De oogst valt nu in september en oktober. En dat proef je meteen. Lekker verse, knapperige appels krijg je nu. De rest van de oogst gaat in grote koelcellen. Zo rond maart-april is de voorraad meestal uitgeput en komen de appels uit het buitenland. In de zomer eet je dus eigenlijk nooit Nederlandse appels. Maar vanaf nu weer wel. En aangezien we in Nederland hele goede appeltelers hebben, zeg ik. Kijk bij de groenteboer of je appel uit Nederland komt en koop die. Dat is lekker voor jou en de boer die ze met liefde en aandacht geteeld heeft! Ik gebbruikte voor mijn supermakkelijke appeltaart de Goudreinette. Dat is ook de lekkerste appel om appelmoes van te maken. Het is maar dat je het weet!

Recept

Supermakkelijke appeltaart

appeltaart

Ingrediënten

200 gr patentbloem

100 gr suiker

100 gr roomboter, in blokjes

1 ei

snufje zout

200 ml appelmoes

1 appel (liefst goudreinette)

appeltaart

Bereiding

Mix de bloem, suiker, boter, ei en zout tot een mooie deegbal

Wikkel het deeg in plastic folie en leg minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit en vul er de bodem een bakvorm van 24 cm doorsnede mee.

Vul nu de randen en laat die iets overhangen.

Van het deeg dat je overhoudt kun je koekjes maken en die meebakken met de taart!

Verdeel e appelmoes over de bodem.

Was de appel en snijd die in dunne plakjes, maar niet het klokhuis!

Verdeel de appelschijfjes dakpansgewijs over de appelmoes.

Schuif de taart in de voorverwarmde oven en laat hem er 30-40 minuten in staan.

Eet smakelijk

appeltaart

TG Facebook Comments

22.09.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.