-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijke makkelijke appeltaart voor je. Het deeg voor de bodem maak je wel zelf, maar heb je zo klaar. De vulling maak je met appelmoes en appels. Nou, die heb j meestal wel in huis. Wist je dat er nu in september weer de eerste verse appels van de Nederlandse bomen komen? De oogst valt nu in september en oktober. En dat proef je meteen. Lekker verse, knapperige appels krijg je nu. De rest van de oogst gaat in grote koelcellen. Zo rond maart-april is de voorraad meestal uitgeput en komen de appels uit het buitenland. In de zomer eet je dus eigenlijk nooit Nederlandse appels. Maar vanaf nu weer wel. En aangezien we in Nederland hele goede appeltelers hebben, zeg ik. Kijk bij de groenteboer of je appel uit Nederland komt en koop die. Dat is lekker voor jou en de boer die ze met liefde en aandacht geteeld heeft! Ik gebbruikte voor mijn supermakkelijke appeltaart de Goudreinette. Dat is ook de lekkerste appel om appelmoes van te maken. Het is maar dat je het weet!
Recept
Supermakkelijke appeltaart
Ingrediënten
200 gr patentbloem
100 gr suiker
100 gr roomboter, in blokjes
1 ei
snufje zout
200 ml appelmoes
1 appel (liefst goudreinette)
Bereiding
Mix de bloem, suiker, boter, ei en zout tot een mooie deegbal
Wikkel het deeg in plastic folie en leg minimaal een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en vul er de bodem een bakvorm van 24 cm doorsnede mee.
Vul nu de randen en laat die iets overhangen.
Van het deeg dat je overhoudt kun je koekjes maken en die meebakken met de taart!
Verdeel e appelmoes over de bodem.
Was de appel en snijd die in dunne plakjes, maar niet het klokhuis!
Verdeel de appelschijfjes dakpansgewijs over de appelmoes.
Schuif de taart in de voorverwarmde oven en laat hem er 30-40 minuten in staan.
Eet smakelijk
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.