stroopwafel sterren

Ben je nog op zoek naar een mooi zoete lekkernij voor oud en nieuw dat niet zo vet is als een oliebol? Of zoek je nog een leuk cadeautje om weg te geven met Nieuwjaar? Maak dan deze super eenvoudige stroopwafel sterren. Of laat de kids lekker hun gang gaan. Succes is gegarandeerd en je hebt er geen oven voor nodig! Hoe handig is dat? En wedden dat iedereen verrast is door je mooie koeken!

 Recept Stroopwafel sterren

1 uur, voor zoveel personen als je wilt

stroopwafel sterren

Wat heb je nodig:

stroopwafels

zilveren musket balletjes

geraspte kokos

poedersuiker

water

Extra: koekjes uitsteker ster

 

Zo maak je de stroopwafel sterren:

Neem een stroopwafel en steek daar met het vormpje de ster uit. Of maak een ster van papier, leg die op de koek en snijd of knip de koek in vorm.

Neem 1 kopje poedersuiker en doe daar een paar druppels water bij. Roer heel goed door tot een papje. Als het niet papperig genoeg is voeg je nog wat water toe, maar wees voorzichtig het wordt gauw te waterig.

Doe met een theelepel wat van het suikerpapje, ofwel de icing, op de stroopwafel. Druk er de musket balletjes in en bestrooi met de randen met de geraspte kokos.

TIP: Je kunt de sterren ook leuk verpakken en cadeau doen aan iemand. Knip uit karton een rondje, leg er de koekjes op en verpak in mooi doorzichtig folie.

stroopwafel sterren

 

TG Facebook Comments

29.12.2015
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.