-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhmm met dit weer krijgen we allemaal wel zin in een heerlijke, dampende stoofpot van stoofvlees in bockbier. Het is een heerlijk zoetig stoofgerecht waar je huis ook heerlijk van gaat ruiken. Samen met pommes parisienne en mooie groenten is het ook een mooi hoofdgerecht voor het kerstdiner. Het fijne van een stoofpot is dat je het lekker tevoren kunt maken en niet staat te stressen als je huis vol bezoek zit. Ik gebruikte voor mijn stoof ook seizoensgroenten zoals pompoen en bieten. Hou je nu niet zo van pompoen, dan kun je die ook rustig vervangen door een winterwortel. De bieten geven nog eens een mooie diepe, rode kleur aan dit gerecht. Dus ik zeg, laat je huis lekker geuren met dit heerlijk stoofvlees in bockbier.
recept
Stoofvlees in bockbier
4 personen – 3 uur incl. kooktijd-ietsje moeilijk
bevat gluten en lactose
Ingrediënten
1,2 kg runder riblappen
roomboter
2 uien
1 flesje bockbier
1/2 ltr bouillon
1 el rozemarijn
1 laurierblad
1/2 pompoen (niet te grote pompoen)
4 bieten
750 gr krieltjes
1 plak ontbijtkoek
peper en zout
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi die met zout en peper.
Verwarm een flinke klont roomboter in een ruime bakpan en laat de boter zachtjes bruisen.
Voeg dan de blokjes vlees toe en schroei laat ze snel dichtschroeien. Dat verhoogt de smaak.
Pel en snipper de ui. Voeg de uisnippers toe aan het vlees. Hussel alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens het bier en de bouillon toe.
Doe de rozemarijn erbij, wat zout en peper en het laurierblad. Breng alles aan de kook en laat vervolgens 2 uur zachtjes koken. Check af en toe of er voldoende vocht bij het vlees is. Zo niet, voeg dan wat water toe.
Schil de pompoen en de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg na 2 uur toe aan het vlees samen met de krieltjes. Voeg evt. ook nog wat water toe. Laat dit alles nog zo’n 10 minuten sudderen.
Doe ook de plak ontbijtkoek in stukjes erbij.
Kook nog even 5 minuten door. De koek heeft de saus mooi gebonden en er een zacht zoete smaak aan gegeven.
Wil je alvast meer ideeën voor de feestdagen? Check dan dit recept van gepofte aardappelen.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.