-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Het zonnetje doet zijn best en we gaan weer lekker buiten eten. Als het aan mij ligt doen we dat vandaag met een lekker stoofpotje van varkensvlees. De oorsprong van dit gerecht ligt eigenlijk in Portugal waar ik het ooit tijdens een vakantie at. Daar werden er ook mosselen en andere groenten door gedaan, maar ik geef hier vandaag een simpeler Hollandse variant, die minstens even lekker is. En het handige is. Ik had nog wat wortels over van het recept van gisteren en die zijn dan meteen ook weer op!!
Recept
Stoofpotje van varkensfilet
Wat heb je nodig?
250 milliliter droge witte wijn
1 el paprikapoeder pikant
1/2 el paprikapoeder zoet
1/2 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 laurierblaadjes
6 tenen knoflook, gepeld
500 gr varkensfilet in blokjes
500 gr krieltjes
3 eetlepel olijfolie
2 uien, in smalle ringen
1 winterwortel, geschrapt, in plakjes of blokjes
een blikje gepelde tomaten
1 tl chilipoeder
een bosje peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
Meng de wijn met de paprikapoeders, kaneelpoeder, komijn, laurierblaadjes, 3 doorgesneden teentjes knoflook, 1 eetlepel zout en 1/2 theelepel versgemalen peper.
Voeg vervolgens de varkensfilet toe en laat het vlees minimaal 2 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren).
Schep het vlees dan uit de marinade. Let op: bewaar de marinade wel!
Dep dan het vlees droog en verwijder de laurierblaadjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het dan uit de pan.
Giet vervolgens de marinade in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is. Schenk dit vocht over het vlees.
Hak de rest van de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
Voeg de wortel, krieltjes, tomaten uit blik, chilipoeder en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes zo’n 25-30 minuten.
Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met stokbrood.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.