-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het zonnetje doet zijn best en we gaan weer lekker buiten eten. Als het aan mij ligt doen we dat vandaag met een lekker stoofpotje van varkensvlees. De oorsprong van dit gerecht ligt eigenlijk in Portugal waar ik het ooit tijdens een vakantie at. Daar werden er ook mosselen en andere groenten door gedaan, maar ik geef hier vandaag een simpeler Hollandse variant, die minstens even lekker is. En het handige is. Ik had nog wat wortels over van het recept van gisteren en die zijn dan meteen ook weer op!!
Recept
Stoofpotje van varkensfilet
Wat heb je nodig?
250 milliliter droge witte wijn
1 el paprikapoeder pikant
1/2 el paprikapoeder zoet
1/2 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 laurierblaadjes
6 tenen knoflook, gepeld
500 gr varkensfilet in blokjes
500 gr krieltjes
3 eetlepel olijfolie
2 uien, in smalle ringen
1 winterwortel, geschrapt, in plakjes of blokjes
een blikje gepelde tomaten
1 tl chilipoeder
een bosje peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
Meng de wijn met de paprikapoeders, kaneelpoeder, komijn, laurierblaadjes, 3 doorgesneden teentjes knoflook, 1 eetlepel zout en 1/2 theelepel versgemalen peper.
Voeg vervolgens de varkensfilet toe en laat het vlees minimaal 2 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren).
Schep het vlees dan uit de marinade. Let op: bewaar de marinade wel!
Dep dan het vlees droog en verwijder de laurierblaadjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het dan uit de pan.
Giet vervolgens de marinade in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is. Schenk dit vocht over het vlees.
Hak de rest van de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
Voeg de wortel, krieltjes, tomaten uit blik, chilipoeder en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes zo’n 25-30 minuten.
Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met stokbrood.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.