-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze Makkelijke Maandag heb ik een stoofpotje met kip. Jaren geleden maakte ik eens een zoet kip stoofpotje uit een blad. Het was lekker, maar best wel heel erg zoet. Ook was er geen groente te bekennen in het recept. Maar het idee van een stoofpot die lekker snel klaar is omdat het vlees niet uren hoeft te trekken, én een beetje zoet trok me wel aan. Bovendien leek het me een uitstekende manier om kinderen aan de vitaminen te krijgen. Ik veranderde het recept door groenten toe te voegen. Namelijk knolselderij en wortel. Die doen het beiden prima in een zoetig gerecht. Dus hop, naar de slager en de groenteboer en aan de slag. Hhhmmm het rook heerlijk in huis.
Recept
Stoofpotje met kip
4 personen – 45 minuten – makkelijk
bevat vlees en gluten
Ingrediënten:
4 kip drumsticks, liefst biologisch*
4 kippendijen, liefst biologisch*
3 el olie
2 grote uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 winterpeen, in blokjes
1/2 knolselderij, geschild en in blokjes
2 el bloem
25 ml appelazijn
100 ml appelsap
400 ml kippenbouillon
100 gr rozijnen
1 kaneelstokje
laurierblaadje
Bereiding
Verwarm een grote braadpan. Doe daar 3 eetlepels olijfolie in en verwarm die. Bestrooi ondertussen de kipdelen flink met zout en met wat peper. Bak ze vervolgens rondom bruin in de hete olie.
Haal de kipdelen dan uit de pan en leg ze even weg op een bord. Zet het vuur dan lager en voeg aan het braadvocht de uien en de knoflook toe. Bak deze op matig vuur zo’n 5 minuten terwijl je ze af en toe roert. Voeg ook de blokjes wortel en knolselderij toe en bak ze even mee.
Strooi er vervolgens de bloem er overheen, schep de bloem goed om het vlees en de groenten en bak het een minuut mee. Blus dit af met de appelazijn en de appelsap. Voeg ook de bouillon toe en roer goed door.
Voeg tenslotte de rozijnen, laurierblad en kaneelstokje toe. Doe de kip terug in de pan en laat alles nog een half uurtje pruttelen zodat de saus kan indikken.
Dit gerecht is lekker met gekookte vaste aardappelen. Maar ook met een lekker stuk stokbrood.
*NOTE:
Je zag wellicht al dat ik een * had staan bij biologische kip op de ingrediëntenlijst. Ik weet dat het niet goedkoop is, maar weet wel dat een biologische kip een stuk gezonder voer en meer bewegingsvrijheid krijgt. Hij leeft ook langer en zijn snavel wordt niet afgekapt. Dat is een stuk diervriendelijker en dat proef je naar mijn mening ook. Wil je meer weten over hoe het zit met biologisch en niet biologisch vlees? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek, want daar leg ik je uit wat je als consument eigenlijk zou moeten weten over de verschillen in vlees. En lees dit kritische verhaal van mijn blog eens over kiphaasjes, de goudmijn van de vleesindustrie
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.