-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Het is weer Makkelijke Maandag en vandaag heb ik een stoofpotje met bier voor je. Heerlijk comfortfood om de regen en de kou te trotseren. Ik maak regelmatig stoofpotjes en soms ook met bier, tenminste als we die nog op voorraad hebben. Zo maakte ik dit stoofpotje met een lekker bokbiertje. Ik verwerkte er ook nog een paar overgebleven pepernoten in. Dat is een beetje zoet en geeft het stoofpotje een heerlijke extra smaak. Dus begin de week goed en vul je huis met de heerlijke geuren van een zelfgemaakt stoofpotje.
Recept Stoofpotje met bier
4 personen-2 uur incl. suddertijd-redelijk makkelijk
bevat: vlees-lactose-gluten

Ingrediënten
- 1 kg sucadelappen, in blokjes gesneden
- roomboter
- 2 uien
- 2 laurierbladeren
- 4 kruidnagelen
- appelstroop
- flesje bokbier
- balsamico azijn
- 1 ltr rundvlees bouillon
- pompoen
- wortel
- pot zilveruien
- oude pepernoten (optioneel)
Bereiding
Bestrooi het vlees eerst ruim met zout en peper.
Verhit vervolgens een flinke klont roomboter in een grote braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Doe dit zo snel mogelijk zonder het vlees aan te branden. Het is wel zaak dat het vlees snel dichtschroeit. Schep het vlees uit de pan en zet het even apart.
Zet het vuur lager. Voeg dan aan het achtergebleven bakvet de uien toe en bak ze in 2 minuten glazig. . Voeg daarna weer het vlees toe samen met de laurier, kruidnagelen, appelstroop en bier. Laat dit een uurtje pruttelen.
Doe er dan 2 el balsamico azijn bij en laat weer aan de kook komen. Laat weer een uurtje pruttelen. Houd wel in de gaten dat het vlees vochtig blijft en niet inkookt.

Voeg op het laatst de zilveruien en een handje fijngestampte kruidnoten toe. Deze laatste geven een extra zoete smaak aan de stoofpot. Als je wil kun je ook nog wat balsamico azijn toevoegen.
Proef je stoofpot en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.