Zo het is weer Makkelijke Maandag en ik ga vandaag voor een heel simpel stoofpotje maandag! Deze is gevuld met varkensvlees, krieltjes en wortel. Ik heb een ontzettend druk en beregezellig weekeinde gehad op Hoeve Ravenstein waar ik stond met een kraam vol culinaire cadeaus. De levende kerststal daar trok heel veel jonge gezinnen. Kortom supergezellig en druk. Tja, en dan moet je zo’n maandag weer even op gang komen. Veel boodschappen doen. Nu toch echt eens beslissen wat we met kerst eten. Maar, vandaag wil ik ook even gezond eten. En die mooie stoofpannetjes die ik verkocht heb brachten mij in de stemming voor een lekker stoofpotje en een simpel recept. Het is tenslotte Makkelijke Maandag.

Recept

Stoofpotje maandag

Wat heb je nodig?

1 el paprikapoeder

1 tl cayennepeper

4 tenen knoflook, gepeld

1 grote ui, gesnipperd

250 ml  bouillon

500 gr varkensfilet in blokjes

500 gr krieltjes

olijfolie

1 winterwortel, geschrapt, in plakjes of blokjes

1 blikje gepelde tomaten

 

Zo maak je het:

Bestrooi het vlees met de kruiden.

Knijp er de tenen knoflook boven uit en giet er 3 el olijfolie over. Hussel lekker door elkaar en zet afgedekt minimaal een uur weg in de koelkast.

Haal het vlees uit de koelkast. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het uit de pan.

Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Giet de bouillon in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is.

Voeg de wortel, krieltjes, tomaten uit blik en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes 25-30 minuten.

stoofpotje mandag

TG Facebook Comments

19.12.2016
Geplaatst in stoofpot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.