Bestel Het Hollands Maandkookboek
Welkom in mijn Hollandse keuken
Makkelijk en betaalbaar koken met de lekkerste, verse Hollandse producten.
Kookworkshops 2021
Alle workshops zijn ivm Corona voorlopig geannuleerd!
De workshop Conserveren
We gaan de hele middag aan de slag op Hoeve Ravenstein in Baarn. We maken o.a. chutney, kimchi, kaas, groenten op zoetzuur en een likeur. Je krijgt een lunch, koffie en thee en je neemt je zelfgemaakte eten mee naar huis! Kosten €64,95
Workshop Verse pasta maken
Leer 3 soorten pastadeeg bereiden, diverse pastavormen maken, pasta vullen en bijpassende sauzen maken. En ik leg ik je de 10 pasta-geboden van Italië uit! We eten de pasta gezamenlijk op en na afloop krijg je mijn kookboek mee naar huis. Alles incl. voor €64,95.
Je kunt je voorlopig opgeven voor de workshops, dan krijg je een mail zodra de nieuwe data bekend zijn.
Hi, ik ben Annemieke
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. Die bovendien niet duur hoeft te zijn, want seizoensgroenten van dichtbij zijn lekker goedkoop. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve recepten met je. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).
Vind hier het recept dat je zoekt!
Instagram
Volg Mijn Hollandse Keuken
Verskalender van deze maand
Groenten
Aardappel
Andijvie
Broccoli
Bosui
Chinese kool
Peulen
Sla
Snijbiet
Snijbonen
Sperziebonen
Spitskool
Tuinbonen
Venkel
Ui
Witte kool
Wortel
Zomerbietjes
Fruit:
Aardbeien
Pruimen
Rode bessen
Tags
aardappelpuree aardbeientaart Amsterdams ansjovis appel appeltaart bloemkool boerenkool bospeen citroenmelisse courgette gebakken courgette gepofte aardappel Geroosterde groenten met brood Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi granola groenten in tomatensaus groentewok hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek lasagne muffins Pasta pastinaak Piccalilly pompoen ravioli salade salie scones soep spinazie suikervrij tomaten wortel zure bommenMijn favorieten
-
Zie hier de recenste berichten
- Oma’s appeltaart januari 20, 2021
- Zoete kerstboompjes december 25, 2020
- Zelf wildzwijn saus maken december 9, 2020
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
Deze stoofpeertjes met chocolade zijn een heerlijk nagerecht en heel simpel om te maken. De feestdagen zijn dan wel voorbij, maar waarom zou je deze koude, natte januarimaand jezelf niet nog wat verwennen? Stoofperen zijn een echt seizoensproduct. En dat betekent dat ze veel voedingsstoffen hebben en door hun versheid lekker smaken. Extra voordeel is de duurzaamheid. De peren hebben weinig kilometers afgelegd. En je steunt er onze eigen boeren mee die hard gewerkt hebben om jou de lekkerste peer te leveren. ga je voor een echt Nederlandse stoofpeer? Kies dan de Gieser Wildeman. Je vindt hem zeker bij je groenteboer.
Recept Stoofpeertjes met chocolade
4 personen-90 minuten-redelijk makkelijk-nagerecht

Ingrediënten
- 1 kg stoofpeer, geschild
- wijn of bessensap
- kaneelstokje
- steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml pure chocolade
- 50 ml slagroom
- 50 gram ongezouten notenmix, grofgehakt
Bereiding
Doe de peertjes in een ruime pan en voeg de wijn/bessensap, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en vanillesuiker toe. Zet dit op hoog vuur. Zodra het vocht kookt, zet je het vuur lager. Laat een uurtje sudderen en geniet van de heerlijk zoete geur in je huis.
Zet een pan water op het vuur en zet daar een glazen schaal bovenop. Water en schaal mogen elkaar beslist niet raken. Breek de chocolade in stukjes en leg in de kom. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook. Smelt de chocolade nu au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, voeg je de room toe. Roer goed door elkaar.
Haal de peren uit de pan en laat ze even uitlekken. Schenk met een lepel de warme chocoladesaus over de peren en bestrooi ze met de grofgehakte noten en zet elke peer op een mooi dessertbordje. Laat de chocolade even uitharden en serveer de stoofperen met chocolade aan je gasten.
Gooi het vocht van de peren niet weg. Ingekookt is het een heerlijke saus voor over een ijsje of vla. Doe er wat extra suiker bij, kook het verder in, laat afkoelen. Giet in een diepvriesbakje en bewaar (max 3 maanden) totdat je er een ijsje of vla mee om kan toveren tot heerlijk dessert.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.