stokbrood met kruiden en kaas

Ooohh ik heb hier een lekker recept voor stokbrood met kruiden en kaas. Daar ga je geheid je vingers bij aflikken. Wij aten hem gisteravond als voorgerecht bij een kop soep en toen taalde er niemand meer naar het hoofdgerecht. Oeps, daar gingen de resterende vitaminen. Ik denk dat dit heerlijke stokbrood met kruiden en kaas het ook heel goed doet in de lunchtrommel, want koud is hij nog steeds heel lekker. Je kunt er makkelijk een paar tegelijk maken en dan luchtdicht bewaren. Een voor de lunch en een voor bij de soep of salade. Klaar ben je. Heerlijk toch?

Recept

Stokbrood met kruiden en kaas

4 personen – 30 minuten incl baktijd – makkelijk

stokbrood met kruiden en kaas

Ingrediënten

1 stokbrood

2,5 dl olijfolie, extra vierge

1 tl verse tijm, fijngehakt

1 tl verse rozemarijn

2 el fijngehakte olijven

1 el fijngehakte gedroogde tomaten op olie

50 gr oude kaas, geraspt

stokbrood met kruiden en kaas

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd inkepingen in de bovenkant van het stokbrood.

Meng de olijfolie met kruiden en fijngehakte olijven en tomaten.

Breng op smaak met zout en peper.

Schep met een lepel de kruidenolie tussen de inkepingen in het brood en bestrooi met de kaas.

Zet het brood 15-20 minuten in de oven of tot het goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten is.

stokbrood met kruiden en kaas

Het stokbrood is heerlijk met deze soepaardappel-room soep

TG Facebook Comments

28.06.2016
Geplaatst in broodjes, lunch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.