-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Bij stamppot denk je misschien niet meteen aan mosselen. Maar, ik heb hier toch echt een andijvie stamppot met mosselen voor je. Dat is weer even heel anders stamppot eten, niet waar. Het is weer mosselseizoen en mijn zoon en ik zijn dol op deze schelpdieren. Manlief helaas niet, maar als hij dan een keer niet mee eet, dan komen er hier meteen mosselen op tafel. En op deze manier had ik ze nog nooit gegeten. Maar dat gaan we zeker vaker doen! Het recept is gebaseerd op een recept van het Nederlands Mosselbureau. Zij gebruikten sla voor de stamppot, maar ik vind andijvie nu eenmaal veel lekkerder en die is in het seizoen. Ik ben dol op mosselen dus het recept leek me wel wat. En het is ook heerlijk, dus ik deel het hier graag met jullie.
Recept
Andijvie stamppot met mosselen
4 personen-40 minuten-makkelijk

Foto via mosselburo
Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappels zoals Doré en Eigenheimer
1 flinke krop andijvie
11⁄2 dl melk
2 el roomboter
400 g gekookte mosselen uit de schelp
2 eieren
bloem
250 g cherrytomaatjes uit de kas
roomboter om te bakken
Bereiding:
Schil eerst de aardappels, snijd ze dan in gelijke stukken en kook ze afgedekt in zo’n 15 tot 20 minuten gaar.
Was vervolgens de andijvie en snijd deze in reepjes.
Smelt de boter zachtjes in een kleine pan en voeg de melk toe. Verwarm die even mee, maar breng het niet aan de kook. Neem de pan van het vuur.
Giet de aardappels af. Zet de pan aardappelen even terug op het vuur om ze droog te laten stomen. Stamp ze vervolgens fijn en voeg het het warme melkmengsel toe.
Kluts de eieren goed door in een kommetje. Strooi de bloem in een tweede kom. Rol nu de mosselen eerst door het geklutste ei en dan door de bloem. Bak de mosselen daarna meteen kort in wat roomboter tot ze een beetje bruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper en bak nog 1 minuutje door.
Was de tomaatjes en snijd ze doormidden.
Schep de andijviereepjes door de aardappels, voeg vervolgens peper en zout toe en warm het geheel nog even door. Schep de tomaat en mosselen boven op de andijvie stamppot.
Lekker met een botersaus van :
100 g roomboter, 25 g bloem, snuf zout en 2 dl water
Breng het water aan de kook. Verhit 25 gram boter in een pan, roer er de bloem en het zout door.
Giet beetje voor beetje het warme water erbij en blijf roeren tot de saus bindt. Snijd de overige boter klein. Haal de pan met de saus van het vuur en roer de klontjes boter erdoor.Goed roeren tot de boter gesmolten is en klaar is kees.
Met dank aan het Nederlands mosselbureau. Voor meer informatie over mosselen kijk op mijn eerdere blogpost van 8 juli 2015: Het Hollands mosselseizoen van 2015 is vandaag geopend. En daarom 5 feiten die je moet weten over dit schelpdier!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.