-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Wat doen we vandaag met de spruitjes? We maken er een lekkere spruitjestaart van. Vroeger kon ik de groene vitaminebommetjes wel van mijn bord kijken. Dat kwam omdat de spruiten toen veel bitterder waren dan nu. Maar ook omdat mijn moeder ze veel te ver doorkookte en ze naast de al even doorgekookte piepers legde (sorry mam). Maar goed, anno 2017 zijn de spruitjes, met dank aan de Hollandse telers, niet meer bitter van smaak. En ik heb geleerd dat je groenten nooit te ver door moet koken. Ze moeten een lekkere bite houden! Mede daardoor heb ik thuis nooit een probleem als ik spruitjes op tafel zet. Zeker niet als ik ze lekker feestelijk presenteer zoals met deze feestelijke spruitjestaart op je bord! Da’s een goed begin van de week.
Recept
Spruitjestaart
Ingrediënten voor de hamburger:
2 boterhammen
50 ml melk
500 gr rundergehakt
1 ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeknepen
2 tl paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl tijm
1/2 tl rozemarijn
1 blikje tomatenpuree
100 gr geraspte kaas
Ingrediënten voor de puree:
750 gr kruimige aardappels zoals Eigenheimer of Doré
1 tl zout
50 gr geraspte oude kaas
1 el mosterd
25 ml warme melk
8 plakjes spek
Ingrediënten voor de spruitjes:
400 gr spruitjes
1 handvol cashewnoten
1 tl paprikapoeder
Bereiding spruitjestaart:
Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
Scheur dan de boterhammen in stukjes en schenk de melk erover. Laat dit even in de koelkast staan.
Meng ondertussen de rest van de ingrediënten voor het gehakt door elkaar.
Vul een platte vorm met het gehakt.
Bak dit zo’n 20-30 minuten in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen en maak de spruitjes schoon.
Doe de kruimige aardappelen in een pan water en breng ze aan de kook. Laat de aardappelen ongeveer 15-20 minuten koken.
Breng nog een pan water aan de kook. Doe daar de schoongemaakte spruitjes bij zodra het water kookt en laat ze 3-5 minuten koken (ligt er aan hoe groot de spruiten zijn). Giet ze daarna meteen af.
Verwarm vervolgens in een bakpan wat olijfolie en bak hierin de plakjes spek ietsje krokant. Haal ze er uit en leg ze op een bord. Laat de pan op het vuur, voeg wat olie toe en bak zachtjes de spruiten met de cashewnoten en het paprikapoeder.
Giet de aardappels af. Pureer ze, voeg de melk, kaas en mosterd toe en roer goed door elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper.
Doe op een bord eerst een toef aardappelpuree (dit kun je met een kookring doen die je gewoon bij Blokker koopt). Steek met de kookring, of gewoon een glas, een rondje uit het gehakt. Leg dit (als een soort hamburger) op de aardappelpuree.
Drapeer wat spek om de aardappelpuree en decoreer het bord verder met spruitjes. Presenteer de borden en kijk naar de verbaasde gezichten aan tafel! Tada spruitjestaart!
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.